Video: Prezidentský pád. Vládce Severního Kypru neustál hlavičku

09. březen 2023
Sdílejte:
Strašák každého politika se zhmotnil Ersinu Tatarovi. Dvaašedesátiletý prezident Severního Kypru se chtěl prezentovat jako zdatný vládce, skončil ale na zemi. A byly u toho kamery…
Spadnu, vstanu. Ersin Tatar na ilustračním snímku z roku 2021.Foto: Alpersmaz / Shutterstock

Sociální sítě na Kypru, v Turecku a určitě i v Řecku se baví pádem severokyperského prezidenta Ersina Tatara při fotbale se studenty na školním dvorku.

Nejdřív je na videu pro Tatara lichotivá akce, pak to jde z kopce. Na druhou stranu se dá ocenit prezidentské nasazení.

Poté, co se záběry staly hitem sociálních sítí, reagoval prezident Tatar jako z příručky politického marketingu.

„Některé zpravodajské weby zveřejnily můj pád. Nechme to být, budu hrát s mladými lidmi znovu, znovu spadnu, znovu vstanu!“

Ersin Tatar vyhrál prezidentské volby na Severním Kypru v říjnu 2020, předtím byl tento spojenec tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana premiérem.

Kypr je rozdělený po řeckém puči a následné turecké vojenské invazi v roce 1974. V severní části ostrova se nachází Tureckem uznaná Severokyperská turecká republika, Kyperská republika je od roku 2004 členem Evropské unie. Tatar se zasazuje o dva státy na Kypru.

A když už teď máte i trochu kontextu, tak pojďme na video.


Související články

Vyrazte na olympiádu, lístky jsou. Na turnaji chybí obhájci i evropští šampioni

Exotika, velká jména i absentující favoriti. To je fotbalový turnaj pod pěti kruhy. Jestli máte chuť na zápasy na slavných francouzských stadionech, můžete vyrazit…

Přímák

Ničeho nelituju a mám plán. Samek to v Itálii nebalí, chce se odrazit k lepším časům v Serii B

Daniel Samek má za sebou dva roky v italském Lecce. K titulu se Slavií tam přidal mistrovskou trofej v ceněné Primaveře. Juniorskou ligu už ale hrát nechce a teď doufá, že se už brzo přesune do Serie B, o čemž právě jedná. O své italské cestě vypráví v rozhovoru s FC.

Rozhovor

Zbrojovka zevnitř. Sportovní ředitel Psotka o změně majitele i neviditelných problémech

Jak se pracuje v klubu, který pohledem zvenku v poslední době vypadal jako rozbitý? Ve velkém rozhovoru o tom mluví Zdeněk Psotka, sportovní manažer Zbrojovky.

O stupínek níž
Popup se zavře za 8s