Fotbalové pohádky Zdeňka Folprechta nově i v audioverzi! 🎧 K poslechu zde

Video: Prezidentský pád. Vládce Severního Kypru neustál hlavičku

09. březen 2023
Sdílejte:
Strašák každého politika se zhmotnil Ersinu Tatarovi. Dvaašedesátiletý prezident Severního Kypru se chtěl prezentovat jako zdatný vládce, skončil ale na zemi. A byly u toho kamery…
Spadnu, vstanu. Ersin Tatar na ilustračním snímku z roku 2021.Foto: Alpersmaz / Shutterstock

Sociální sítě na Kypru, v Turecku a určitě i v Řecku se baví pádem severokyperského prezidenta Ersina Tatara při fotbale se studenty na školním dvorku.

Nejdřív je na videu pro Tatara lichotivá akce, pak to jde z kopce. Na druhou stranu se dá ocenit prezidentské nasazení.

Poté, co se záběry staly hitem sociálních sítí, reagoval prezident Tatar jako z příručky politického marketingu.

„Některé zpravodajské weby zveřejnily můj pád. Nechme to být, budu hrát s mladými lidmi znovu, znovu spadnu, znovu vstanu!“

Ersin Tatar vyhrál prezidentské volby na Severním Kypru v říjnu 2020, předtím byl tento spojenec tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana premiérem.

Kypr je rozdělený po řeckém puči a následné turecké vojenské invazi v roce 1974. V severní části ostrova se nachází Tureckem uznaná Severokyperská turecká republika, Kyperská republika je od roku 2004 členem Evropské unie. Tatar se zasazuje o dva státy na Kypru.

A když už teď máte i trochu kontextu, tak pojďme na video.


Související články

Ulich: Zájem o Hradec dál máme. A teď jsme silnější

V roce 1995 byl u slavné hradecké výhry v Poháru ČMFS a následné jízdy Pohárem vítězů pohárů jako hráč. O dvaadvacet let později se podnikatel Ivo Ulich neúspěšně ucházel o majetkový vstup do klubu, který se město dlouhodobě snaží prodat. A zájem má stále. „Já zbraně neskládám,“ prohlašuje odhodlaně.

Rozhovor

Glosář Luďka Mádla: Repre jako „S“? Věřme, že příště

Ivan Hašek odstartoval dvěma výhrami se spoustou nedostatků. Tým nutně potřebuje návrat Vladimíra Coufala. A pomohlo by, kdyby sám sebe našel Ladislav Krejčí.

Glosář

Euro 2024 přehledně: Kde a kdy hraje Česko? A dají se ještě pořídit vstupenky?

Česko už zná všechny soupeře ve skupině F na Euru 2024, které se hraje v Německu. Všechno, co o evropském šampionátu potřebujete vědět, najdete v následujícím průvodci.

Cesta na Euro
Popup se zavře za 8s