Jiří Hovorka

Autor a editor webu Football Clubu. Novinařině se věnuje od roku 2009, dřív se zaměřoval hlavně na osobní finance a stále také píše pro Peníze.cz nebo Finmag.cz. Šest let působil v redakci Aktuálně.cz. Fotbal už si dřív zkoušel s vlastním webem FotbalJinak.cz. E-mail: [email protected]

Vyrazte na olympiádu, lístky jsou. Na turnaji chybí obhájci i evropští šampioni

Exotika, velká jména i absentující favoriti. To je fotbalový turnaj pod pěti kruhy. Jestli máte chuť na zápasy na slavných francouzských stadionech, můžete vyrazit…

Přímák

Video: Bizarní roh rozesmutnil Teplice. Tohle říkají pravidla

Teplice v posledním utkání prvního kola Chance ligy bránily v Hradci bezbrankovou remízu až do závěrečného nastavení. V něm ale zažily hned několik zdrcujících okamžiků, po kterých padly 0:1.

Pravidla

Smolný los. Češky nejdřív nebudou hrát doma a pak případně půjdou na favoritky

České fotbalistky už vědí, jaká cesta vede na EURO 2025 ve Švýcarsku. Páteční los v Nyonu jim do ní postavil Bělorusko a Portugalsko, nebo Ázerbájdžán.

Ženský fotbal
Aktualizováno

Pyrotechnikou proti modernímu fotbalu. Proč je pro ultras tak důležitá?

Pyro není zločin. To je dlouhodobé přání aktivních fanoušků. I když zatím proti zákonům je, na stadionech se objevuje a třeba slávistická představení z Tribuny Sever pravidelně oblétají svět a sklízí potlesk. Jak se z téhle schizofrenní situace dostat? A proč je pyrotechnika pro některé fanoušky tak zásadní?

Přímák

Víc peněz, víc kvality. Startuje liga, tady jsou její pravidla

Chance liga, zvykejte si. Nový sponzor, nový TV kontrakt, noví majitelé, nové výzvy, nová pravidla. Tahle sezona má náboj, tady je k ní průvodce na start.

Česká liga

Dva kroky k historickému úspěchu. Kdo se Češkám může postavit v cestě na EURO?

Čtyři úspěšné zápasy a dva soupeři dělí ženskou reprezentaci od první účasti na velkém turnaji. Prošli jsme program podzimní baráže a ukážeme vám, na koho můžou Češky narazit. Dobrá zpráva: v obou kolech budou nasazené. Losuje se v pátek.

Ženský fotbal

Český propadák, španělský rekord i saxofon. Dejte si německý šampionát ještě jednou, ve fotkách

Měsíc s fotbalovým Eurem je za námi. Shrnuli jsme ho ve fotogalerii s nejzásadnějšími okamžiky a krásnými snímky.

Euro 2024

Češky porazily mistryně světa. Cesta na EURO vede přes play off

První výhru v kvalifikaci na EURO 2025 ve Švýcarsku si připsala česká reprezentace. Lvice porazily mistryně světa ze Španělska. Na šampionát ale i tak vede cesta už jen přes play off.

Ženský fotbal

Český unikát: Slavná Eura ukončily experimenty

EURO 2024 se blíží do finále a Česko u toho už dlouho není. Na turnajích v letech 1996 a 2004 jsme ale psali historii. A to nejen ziskem stříbra a bronzu.

Přímák

Anglie je ve finále. Ptáme se: Pomohl jí VAR, měla kopat penaltu?

Angličané jsou podruhé v řadě ve finále mistrovství Evropy. Proti Nizozemsku odehráli asi nejlepší zápas na Euru 2024, víc se ale řeší, jestli měli kopat penaltu, kterou se v prvním poločase vrátili do hry.

Euro 2024
Popup se zavře za 8s