Luděk Mádl

Autor je fotbalový reportér na volné noze, publikující především na platformě Gazetisto. Věnuje se analytické a investigativní žurnalistice a rozkrývání fotbalového zákulisí. Psal pro Deník Sport, Aktuálně.cz a Seznam Zprávy. Sepsal knihu Kmotr Fotbal. Spolupracuje na podcastu Nosiči vody. Vítěz Novinářské křepelky za rok 2005. Věrný fanoušek Arsenalu.

Zbrojovka zevnitř. Sportovní ředitel Psotka o změně majitele i neviditelných problémech

Jak se pracuje v klubu, který pohledem zvenku v poslední době vypadal jako rozbitý? Ve velkém rozhovoru o tom mluví Zdeněk Psotka, sportovní manažer Zbrojovky.

O stupínek níž

Glosář Luďka Mádla: Svět se netočí kolem trenéra Rady, i když si to myslí

„Petr Rada se ohání tím, že prý k němu nikdo nemá dostatečný respekt. Doporučil bych mu, ať se ohlédne za sebe. A zodpoví si otázku, zda se i on k lidem chová s náležitým respektem,“ píše v Glosáři k ligovému startu reportér Luděk Mádl.

Glosář

Glosář Luďka Mádla: Má Hašek pokračovat? Počkejme na zimu a dívejme se do ciziny

Hašek s českým týmem na Euru propadl. Jiný by třeba postoupil ze skupiny. Limity v úrovni kádru by ale neprolomil ani Klopp. Reportér Luděk Mádl hodnotí dosavadní práci reprezentačního trenéra Ivana Haška.

Glosář

Glosář Luďka Mádla: Výsledek na Euru je tak špatný, jak se pracuje na Strahově

Haškův tým v Německu pohořel. Recept na to, aby Češi v Evropě neupadali nadále do šedi průměru, všichni znají. Jenže podle něj nikdo nevaří. Reportér Luděk Mádl dává českému neúspěchu na Euru širší kontext.

Glosář

Glosář Luďka Mádla: Jeden gól od Schicka je málo. A kde byl Chorý?

Depresi vystřídala česká útočná smršť. Bohužel bez adekvátního počtu balonů, co by se uhnízdily v gruzínské síti, hodnotí druhý český zápas na Euru reportér Luděk Mádl.

Glosář

Glosář Luďka Mádla: Kéž by to byl jen špatný sen…

Tohle nebyla smolná prohra, ale krutá srážka s realitou, hodnotí úvodní vystoupení Česka na mistrovství Evropy reportér Luděk Mádl.

Glosář

Glosář Luďka Mádla: Blázni na stadionu a Baník v Evropě

Válce s fanoušky předejde dialog s nimi, Baník se sice dočkal Evropy, ale evropsky se zatím příliš nechová a Zlínu se nevyplatilo zaměnit poslední varování za úspěch.

Glosář

Glosář Luďka Mádla: Další stanice Liga mistrů. Priske Spartu pořád zlepšuje

Obhajobě titulu položila Sparta lepší základy v prvních poločasech, jejím fanouškům pokazil oslavy tvrdý zákrok policie a Zlín už se možná v lize kalibrované čáry nedočká.

Glosář

Glosář Luďka Mádla: Proč nerušit VAR, i když může být otravný jako teď v Edenu

Sparta přehrála Baník i s náhradníky, v Edenu VAR zdržoval, ale rozhodl správně, což je nejpodstatnější, a brankář klokanů rozdával záchranářské dárky. To vše rozebírá nový Glosář.

Glosář

Glosář Luďka Mádla: Slavia nepropálila Vindahla, pálí i po etické komisi

Derby mohlo skončit třeba 3:3, ale Staněk i Vindahl měli velký den. Znamená to, že Sparta už sahá po titulu. A Slavia se musí ptát, proč ji ani na čtyři pokusy neporazila. Nový Glosář připomíná také start kauzy Nezmar u Etické komise FAČR.

Glosář
Popup se zavře za 8s