Získejte mikinu Puma zdarma k ročnímu předplatnému webu

Luděk Mádl

Autor je fotbalový reportér na volné noze, publikující především na platformě Gazetisto. Věnuje se analytické a investigativní žurnalistice a rozkrývání fotbalového zákulisí. Psal pro Deník Sport, Aktuálně.cz a Seznam Zprávy. Sepsal knihu Kmotr Fotbal. Spolupracuje na podcastu Nosiči vody. Vítěz Novinářské křepelky za rok 2005. Věrný fanoušek Arsenalu.

Glosář Luďka Mádla: Liga se dál posouvá. Už se najdou týmy, které proti top trojce hrají fotbal

Liga roste ve všech směrech, a tak se to nejdůležitější děje konečně hlavně na trávnicích. Šlágr je teď i ze zápasu, který ještě před rokem byl ryze zápasnický. Luděk Mádl si v novém Glosáři tyhle nové pořádky užívá do sytosti.

Glosář

Glosář Luďka Mádla: Reprezentace konečně přestala s nečitelnou nicotou

Základy, na kterých se dá něco vybudovat, jsou, zdá se, konečně správně vytyčeny. Luděk Mádl hodnotí říjnové reprezentační okno.

Glosář

Jaroslav Hřebík: Čeští reprezentanti rozhodně mají na lepší fotbal

Kde nám ujel vlak? A proč bychom se při výchově hráčů měli zaměřit především na hru bez míče? Jaroslav Hřebík ve velkém rozhovoru s FC analyzuje český fotbal.

Rozhovor

Glosář Luďka Mádla: Friis definitivně zjistil, co znamená derby pražských S

Glosář se tentokrát pustil do nezvyklých spirituálních vod. Derby má zvláštní vlastní energii, na kterou je třeba se napojit. K tomu s ním ale potřebujete mít dostatek zkušeností. Luděk Mádl tvrdí, že Lars Friis na tu správnou energii Spartu před nedělním zápasem na Slavii nenapojil.

Glosář

Plán na lepší Duklu. Investor Turek vysvětluje, proč si ji vybral, i když nerozumí fotbalu

„Mám schopnost rozvíjet věci, které fungují. Nedělám to, abych zahnal nudu nebo abych někam pohřbil přebytečné peníze. Nijak nezastírám, že cílem je samozřejmě zúročení mé investice,“ vysvětluje Matěj Turek v rozhovoru s FC, proč si pořídil třetinový podíl v Dukle Praha.

Rozhovor

Glosář Luďka Mádla: Klokani jsou bez duše a zaskočená Sparta bez bodů

Glosář tentokrát probírá píšťalky, které byly hodně vidět i slyšet. A když už se podíval do Ďolíčku, tak speciální pozornost věnuje také trenéru Veselému. Rozebírá dění na vrcholu i u dna ligové tabulky a dává zapravdu Martinu Hyskému.

Glosář

Glosář Luďka Mádla: Nadupaná Slavia je zpět a Sparta hledá stopery

Slavia se našla a Sparta hledá stopery. Luděk Mádl také vysvětluje, proč by Josef Masopust teď už nemusel šetřit Pelého a proč se v Mladé Boleslavi hrálo tak brzy.

Glosář

Petr Fousek? Never more! Projdeme si, proč a jak poztrácel všechny své voliče

Český fotbal je jako dům z karet. Na pozadí války Jaroslava Tvrdíka s Petrem Fouskem se řeší úroveň Haškovy práce, propadák lvíčat, nekryté prémie i stadion plný Ukrajinců.

Komentář

Chceme hned zpátky do ligy. Grygera detailně o klubových i osobních plánech

Zlín vstoupil skvěle do druhé ligy, vyšla mu sázka na udržení kádru. Hráči šli dolů s platy, stejně jako celý klub s rozpočtem. Dočasně, jestli se vrátí mezi elitu. Vše rozebíráme v rozhovoru s viceprezidentem klubu Zdeňkem Grygerou. Došlo i na plány s novým stadionem. A bude Grygera příštím mužem číslo jedna českého fotbalu?

Rozhovor

Glosář Luďka Mádla: Gruzínský výbuch vrací český fotbal do bolavé reality

Reprezentace je smutným obrazem toho, jak fotbal v Česku funguje a kdo ho dlouhodobě vede. Luděk Mádl dává sobotnímu debaklu v Gruzii širší kontext.

Glosář
Popup se zavře za 8s