Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Náš výkon měl spoustu vad. Trpišovský hodnotí překvapivou prohru

05. březen 2023
Sdílejte:
Slavia prohrála v Českých Budějovicích. Projděte si hodnocení Jindřicha Trpišovského z pozápasové tiskové konference.
Jediný gól zápasu. Dal ho Quadri Adediran, který v zimě do Českých Budějovic přišel z druholigové Dukly.Foto: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Pražská Slavia překvapivě prohrála v Českých Budějovicích s třináctým týmem tabulky 0:1. Gól dal v 68. minutě nigerijský 22letý útočník Quadri Adediran, který krásně zakončil brejk domácích.

Slavii tak skončila desetizápasová šňůra bez prohry a nevyužila včerejší remízu Plzně doma s Olomoucí 1:1. Plzeň je za první Slavií o bod a v příštím kole se v sobotu od šesti večer hraje vzájemný zápas v Edenu. Třetí Sparta vyhrála včera popáté v řadě a je už jen o dva body za první Slavií.

„Tristní, nemáme ani bod, nedali jsme gól. Náš výkon měl spoustu vad. Ve druhém poločase jsme se trošku zlepšili, ale udělali jsme chybu, pustili soupeře do brejku, který krásně vyřešil. Zkoušeli jsme všechno možné, ale nic nám nevyšlo,“ hodnotí zápas, ve kterém na střely bylo 9:4 pro Slavii, trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

„Problém je, že venku se nám nedaří dát první gól v zápase. Týmy jsou v domácím prostředí důraznější a chvíli nám trvá si na to zvyknout. Připravovali jsme se na to, ale nevycházelo nám to. Na těžších terénech je pak pomalejší kombinace,“ říká Trpišovský. Naposledy Slavia ztratila i v Teplicích, kde remizovala 1:1.

„Je to podobné jako v Teplicích. První chyba a zápas jsme si udělali těžší. Na těžším terénu pak všechno dýl trvá. Soupeř čtyřikrát měnil rozestavení, u nás se to taky měnilo. Měli jsme spoustu standardních situací, tam si musíme pomoct,“ rekapituluje Trpišovský.

„Musíme se dívat sami na sebe. Chceme hrát nahoře, musíme zvládat zápasy, nemít výkyvy. Nebyli jsme moc nebezpeční a když jsme začali být nebezpeční, udělali jsme chybu. V zimních měsících se může stát cokoliv, důležité je zvládat své zápasy,“ říká trenér Slavie.

„Počítali jsme s tím, že nás budou napadat. Počítali jsme s terénem, chyběla nám větší nabídka. Připravovali jsme se, že nastoupí se dvěma útočníky a změnili jsme styl rozehrávky. Výkon Budějovic byl dobrý, my je měli donutit k větším chybám,“ shrnuje Trpišovský.

„Zahráli jsme slabý první poločas. Neměli jsme dobrý pohyb, moc jsme si toho nevytvořili. Chtěli jsme soupeře uvařit, ale to se nám nepovedlo. Ve druhém poločase se to zlepšilo, ale chybělo lepší řešení. Pak jsme si nechali dát gól z odkopu, opakuje se to,“ dodal Tomáš Holeš.

„Soupeř skvěle kombinoval, dařilo se mu překonávat náš presink. Byli jsme příliš laxní, i proto se k nám třeba nenaklonilo potřebné štěstí. Šancí na zvrat zápasu jsme ale i tak měli dost, chyběl kousek," zhodnotil utkání Petr Ševčík.


Zdroj citací: slávistický twitterový účet


Související články

Devadesátky je potřeba dostat z českého fotbalu, říkají Haindlová a Tomíček

Advokáti Markéta Vochoska Haindlová a Zdeněk Tomíček se věnují sportovnímu právu. Jak si po právní stránce stojí fotbal v Česku? Daří se čistit prostředí od „starých“ struktur? Jak velký vliv mají hráčští agenti? Mají fotbalisti dostatečné zastání? A jak je to s jejich statusem OSVČ?

Podcast

Video: Bořil vysadil sedativa. Suchánek zve do Edenu na titul

Mužskému týmu Slavie se titul vzdálil, ženský tým ale v sobotu hraje v Edenu derby se Spartou, které ho může výrazně přiblížit ke třetímu titulu v řadě. A na Slavii mají zálusk i na návštěvnický rekord, ke kterému by mohlo pomoct i video Michala Suchánka v rozhovoru se svým autem.

Ženský fotbal

50 dnů do Eura. Vyrazte na turnaj i bez vstupenek!

Fotbalový svátek roku se neúprosně blíží. Co si vlastně od Eura slibuje celé Německo? Jaký program kromě samotných zápasů bude nachystaný? Na co se mají připravit čeští fanoušci v Lipsku a Hamburku? Máme pro vás odpovědi.

Cesta na Euro
Popup se zavře za 8s
zavřít reklamu