Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Kadlec a královna. Chtěl jsem to mít za sebou a hrát, říká kapitán z Wembley

14. září 2022
Sdílejte:
This is Patrik Berger and this is Pavel Nedvěd. Tak zhruba probíhalo setkání Miroslava Kadlece se zesnulou královnou Alžbětou II. Kadlec na to v rozhovoru vzpomíná až s odzbrojující upřímností a přidává třeba i zkušenosti s Helmutem Kohlem. Vypráví také o tom, proč už chodí jen na Slovácko a fotbal v televizi moc nesleduje.
15. června 1996 a Češi jdou ve Wembley na věc. Miroslav Kadlec je vedle brankáře Petra Kouby s pětkou na dresu.Foto: Profimedia

Když na konci minulého týdne zemřela britská královna Alžběta II., ozvala se mu spousta známých. Nedivte se, právě Miroslav Kadlec (58) jako kapitán Česka představoval před finále mistrovství Evropy 1996 s Německem v londýnském Wembley důstojné dámě v zeleném kostýmku a klobouku svoje spoluhráče. A to přímo na hřišti. K dodržení protokolu patřila uctivá úklona. Jsou z toho obrázky, které má dodnes v hlavě většina pamětníků.

„Byl jsem rád, že to mám za sebou,“ přiznává s úsměvem bývalý obránce a otec současné opory Slovácka Michala Kadlece.

Vybavil jste si tento zážitek?

Jasně. Hodně známých mi ho hned připomnělo. Když se dozvěděli, že královna umřela, vzpomněli si i na mě.

Související články

Počítáme koeficient: Kdo dostal Česko do Ligy mistrů?

O tom, že si český mistr přespříští sezonu zahraje Champions League nerozhodla jediná remíza. Je za tím pětiletý sběr bodů v Evropě. Vypočítali jsme, jak k tomu přispěly jednotlivé české kluby, které se v pohárech představily.

Koeficienty

50 dnů do Eura. Vyrazte na turnaj i bez vstupenek!

Fotbalový svátek roku se neúprosně blíží. Co si vlastně od Eura slibuje celé Německo? Jaký program kromě samotných zápasů bude nachystaný? Na co se mají připravit čeští fanoušci v Lipsku a Hamburku? Máme pro vás odpovědi.

Cesta na Euro

Brněnská otočka. Zbrojovku nakonec získal Zábranský, majitel Komety

Pavel Svoreň to nebude. Novým většinovým vlastníkem Zbrojovky Brno se překvapivě stane bývalý hokejista a majitel Komety Libor Zábranský.

Brno
Aktualizováno
Popup se zavře za 8s
Soutěž pro nové předplatitele!

Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! 

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.