Plzeň má třetí zimní posilu. Přichází mladý útočník z Karviné

09. leden 2023
Sdílejte:
V dresu Karviné zasáhl Rafiu Durosinmi na podzim do patnácti zápasů, v nichž vstřelil tři branky a zapsal pět asistencí. Do Plzně přichází hostovat s opcí.
Rafiu DurosinmiFoto: FC Viktoria Plzeň

Třetí zimní posilou lídra ligové tabulky z Plzně je Rafiu Durosinmi. Dvacetiletý nigerijský útočník přichází na půlroční hostování s opcí z druholigové Karviné.

„Jde o talentovaného hráče, který má výborné rychlostní, výškové i věkové parametry pro to, aby udělal další posun v kariéře a já věřím, že tento krok může udělat právě u nás,“ říká sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

„Slibujeme si od něj, že zvýší konkurenci v našem týmu a bude se rvát o svou šanci,“ dodává.

V pondělí odpoledne se už Durosinmi naplno zapojí do tréninku a ve středu s týmem odletí na herní soustředění do španělského Benidormu.

„Jsem šťastný, že jsem dostal takovou šanci. Sledoval jsem zápasy Viktorie v Lize mistrů, je to opravdu velký tým a já musím udělat maximum pro to, abych se dokázal prosadit,“ říká plzeňská posila.

V dresu Karviné zasáhl Durosinmi na podzim do patnácti zápasů, v nichž vstřelil tři branky a zapsal pět asistencí. Čtyři trefy zaznamenal i v letošním ročníku českého poháru.

Odchovanec fotbalové akademie v Lagosu, největším nigerijském městě, přišel do České republiky před dvěma lety a prošel dorosteneckou akademií Karviné, kde se následně prosadil do prvního týmu.

Plzeň už v zimě přivedla reprezentačního útočníka Matěje Vydru a záložníka Romana Květa z Bohemians, tam naopak z Plzně zamířil Aleš Čermák. Z hostování se zpět do Třince vrátil René Dědič.


Související články

Vyrazte na olympiádu, lístky jsou. Na turnaji chybí obhájci i evropští šampioni

Exotika, velká jména i absentující favoriti. To je fotbalový turnaj pod pěti kruhy. Jestli máte chuť na zápasy na slavných francouzských stadionech, můžete vyrazit…

Přímák

Ničeho nelituju a mám plán. Samek to v Itálii nebalí, chce se odrazit k lepším časům v Serii B

Daniel Samek má za sebou dva roky v italském Lecce. K titulu se Slavií tam přidal mistrovskou trofej v ceněné Primaveře. Juniorskou ligu už ale hrát nechce a teď doufá, že se už brzo přesune do Serie B, o čemž právě jedná. O své italské cestě vypráví v rozhovoru s FC.

Rozhovor

Zbrojovka zevnitř. Sportovní ředitel Psotka o změně majitele i neviditelných problémech

Jak se pracuje v klubu, který pohledem zvenku v poslední době vypadal jako rozbitý? Ve velkém rozhovoru o tom mluví Zdeněk Psotka, sportovní manažer Zbrojovky.

O stupínek níž
Popup se zavře za 8s