Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Trpišovský se těší na nového univerzála. Slavia kupuje Pecha

04. leden 2023
Sdílejte:
Dvacetiletý David Pech podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027. Přichází z Mladé Boleslavi.
David Pech je slávista.Foto: SK Slavia Praha

Novou posilou Slavie je dvacetiletý mládežnický reprezentant David Pech. Talentovaný univerzál na pravou stranu hřiště, který naposledy působil v Mladé Boleslavi, podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027.

„David umí zahrát na víc postech, v kariéře prošel snad všechny. Jeho nejtypičtější post je ve středu hřiště, ale teď nastupoval hlavně na pozici pravého obránce, zahraje i nalevo. Začal hrát brzy v lize, pak ho zbrzdilo zranění, ale na svůj věk má hodně ligových startů,“ říká trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Dvacetiletý Pech v této sezoně za Mladou Boleslav odehrál 16 zápasů, ve kterých dal jeden gól a připsal si také jednu asistenci. Do všech ligových zápasů nastoupil v základní sestavě a odehrál 96 % ze všech podzimních ligových minut.

„Používá obě nohy, je fotbalový s velmi dobrým pohybem. Sledujeme ho delší dobu, nejintenzivněji od léta, kdy se vrátil po těžkém zranění a zažil dobrou podzimní část. Už ke konci podzimu jsme oslovili jeho i klub," dodal Trpišovský. Podle něj je Pechovou největší předností velký akční rádius a fotbalovost.

„Jsem strašně šťastný, že o mě Slavia, tak velký klub, projevila zájem. Doufám, že mi její herní styl bude sedět. Jsem vytrvalostně i fyzicky vybavený hráč, na tom si Slavia zakládá. Moc se těším na fanoušky i staré známé z Boleslavi, snad mi pomůžou se co nejrychleji zabudovat do kabiny,“ říká Pech.

„David se svými výkony v dresu Mladé Boleslavi právem zařadil mezi nejžádanější fotbalisty české ligy, zájemce jsme registrovali z Česka i ze zahraničí," říká Viktor Kolář, šéf zastupující agentury Sport invest.

David Pech je rodákem z Brandýsu nad Labem, kde s fotbalem také začínal. Po roční zastávce v Zápech se vrátil zpět do domovského týmu, odkud v roce 2013 přestoupil do Mladé Boleslavi, jejíž dres až dosud oblékal.

Pravonohý fotbalista má na svém kontě také několik startů v mládežnických reprezentačních výběrech, loni vybojoval s lvíčaty postup na Euro 2023. Ve výběru kouče Jana Suchopárka se ale teprve spíše rozkoukával, když v kvalifikaci odehrál jediný zápas proti Andoře.

„Jeho předností je technika a vyvezení míče do středu pole, kterým otevírá obranu soupeře. V letošní sezoně se na pravém beku pokusil o 4,16 driblinku na 90 minut, což je suverénně nejvíce mezi 19 prvoligovými pravými obránci, kteří v aktuálním ročníku odehráli alespoň 500 minut,“ uvádí slávistický web.

Slavia už v prosinci přivedla z Bohemians Petra Hronka. Naopak do belgického Genku odešel Yira Sor. Slavia za něj má dostat 6,5 milionu eur (cca 160 milionů korun), menší část těchto peněz poputuje do Baníku Ostrava, odkud Sor do Slavie před rokem přišel.


Související články

Devadesátky je potřeba dostat z českého fotbalu, říkají Haindlová a Tomíček

Advokáti Markéta Vochoska Haindlová a Zdeněk Tomíček se věnují sportovnímu právu. Jak si po právní stránce stojí fotbal v Česku? Daří se čistit prostředí od „starých“ struktur? Jak velký vliv mají hráčští agenti? Mají fotbalisti dostatečné zastání? A jak je to s jejich statusem OSVČ?

Podcast

Video: Bořil vysadil sedativa. Suchánek zve do Edenu na titul

Mužskému týmu Slavie se titul vzdálil, ženský tým ale v sobotu hraje v Edenu derby se Spartou, které ho může výrazně přiblížit ke třetímu titulu v řadě. A na Slavii mají zálusk i na návštěvnický rekord, ke kterému by mohlo pomoct i video Michala Suchánka v rozhovoru se svým autem.

Ženský fotbal

50 dnů do Eura. Vyrazte na turnaj i bez vstupenek!

Fotbalový svátek roku se neúprosně blíží. Co si vlastně od Eura slibuje celé Německo? Jaký program kromě samotných zápasů bude nachystaný? Na co se mají připravit čeští fanoušci v Lipsku a Hamburku? Máme pro vás odpovědi.

Cesta na Euro
Popup se zavře za 8s