Slavia na lovu. Čeká nás dobrý týden, slibuje Tvrdík

02. leden 2023
Sdílejte:
Slávistický šéf Jaroslav Tvrdík k novoročnímu přání připsal slib dobrého týdne. Fanoušci mají jasno: chtějí návrat Nicolae Stanciua.
Nicolae Stanciu v dresu. Oznámí SKS na začátku roku 2023 jeho návrat z Číny?Foto: Mikolaj Barbanell / Shutterstock

Mezi přáními všeho nejlepšího do nového roku zaujala na sociální síti Twitter i jedna z reakcí Jaroslava Tvrdíka, předsedy představenstva pražské Slavie.

Šéf sešívaných v reakci na jednoho z fanoušků, který rok 2023 přivítal tradičním pokřikem Ať žije Slavia, reagoval pro slávistickou obec povzbudivě.

„Ať žije. Nějak tuším, že bude mít dobrý příští týden,“ napsal o víkendu.

Proč by Slavia mohla mít dobrý právě první lednový týden? Soutěž žádnou ještě nehraje, ale začalo přestupové období, takže se dá čekat nějaký významný příchod.

A slávisté reagující na Tvrdíkova slova na Twitteru mají jasno: chtějí návrat Nicolae Stanciua.

Nedávno jsme psali, že rumunský reprezentant, který se Slavií kromě jiného získal dva české tituly, zájem má a trenér Jindřich Trpišovský o absenci Stanciových přihrávek v listopadu mluvil jako o jednom z důvodů neúspěšného působení v Evropské konferenční lize. Vše je zřejmě jen otázkou peněz.

Stanciu na začátku roku 2022 odešel do čínského klubu Wu-chan Three Towns, se kterým se teď o víkendu stal čínským mistrem. Smlouvu má 29letý Stanciu v tomto klubu do konce roku 2024 a když ze Slavie odcházel, zaplatil za něj Wu-chan zhruba 4 miliony eur.

Slavia už v prosinci přivedla z Bohemians Petra Hronka. Naopak do belgického Genku odešel Yira Sor. Podle informací deníku Sport za něj Slavia má dostat zhruba 6,5 milionu eur (cca 160 milionů korun).


Související články

Vyrazte na olympiádu, lístky jsou. Na turnaji chybí obhájci i evropští šampioni

Exotika, velká jména i absentující favoriti. To je fotbalový turnaj pod pěti kruhy. Jestli máte chuť na zápasy na slavných francouzských stadionech, můžete vyrazit…

Přímák

Ničeho nelituju a mám plán. Samek to v Itálii nebalí, chce se odrazit k lepším časům v Serii B

Daniel Samek má za sebou dva roky v italském Lecce. K titulu se Slavií tam přidal mistrovskou trofej v ceněné Primaveře. Juniorskou ligu už ale hrát nechce a teď doufá, že se už brzo přesune do Serie B, o čemž právě jedná. O své italské cestě vypráví v rozhovoru s FC.

Rozhovor

Zbrojovka zevnitř. Sportovní ředitel Psotka o změně majitele i neviditelných problémech

Jak se pracuje v klubu, který pohledem zvenku v poslední době vypadal jako rozbitý? Ve velkém rozhovoru o tom mluví Zdeněk Psotka, sportovní manažer Zbrojovky.

O stupínek níž
Popup se zavře za 8s