Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Slavia kupuje útočníka z druhé ligy. Béčku dal tři góly

06. leden 2023
Sdílejte:
Novou posilou Slavie je senegalský útočník Babacar Sy, který na podzim působil v Táborsku. V Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2026.
Senegalský útočník Babacar Sy.Foto: Petr Končal, SK Slavia Praha

Slavia ohlásila třetí zimní posilu, po Petrovi Hronkovi z Bohemians a Davidu Pechovi z Mladé Boleslavi, dnes oznámila přestup senegalského útočníka Babacar Sy.

„Babacar nás zaujal už dříve, ale chtěli jsme vidět, jestli zvládne první důležitý krok v adaptaci na český fotbal, což se mu v Táborsku povedlo. Teď ho čeká krok druhý, aby se prosadil v nejvyšší soutěži. Věříme, že do budoucna to bude pro Slavii skvělá investice,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Jsem strašně spokojený, že jsem ve Slavii, že jsem v tak velkém klubu mohl podepsat smlouvu. Splnil se mi sen,“ těší Babacara Sy.

Dvaadvacetiletý senegalský útočník přichází do Slavie z Táborska, kde už v létě uspěl na testech. Během podzimní části dal ve druhé lize pět branek v šestnácti zápasech. Jednou naskočil z lavičky, jinak byl v základní sestavě.

Na Slavii udělal dojem kromě jiného ve vzájemných zápasech s rezervou. Proti slávistickému B týmu se prosadil v obou podzimních zápasech, nejprve jednou trefou zařídil domácí remízu 1:1 a na Xaverově dvěma góly vystřelil remízu 2:2.

184 centimetrů vysoký útočník přišel do Táborska přímo z Afriky. „Zdobí ho rychlost a přímočarost, může nastupovat na obou křídlech, pod hrotem nebo přímo v útoku,“ uvádí Slavia na webu.

Slavia hlásí teď v zimě také jeden významný odchod. Do belgického Genku přestoupil Yira Sor. Slavia za něj má dostat 6,5 milionu eur (cca 160 milionů korun), menší část těchto peněz poputuje do Baníku Ostrava, odkud Sor do Slavie před rokem přišel.

Slavia už v minulosti z Táborska přivedla jiného Senegalce. Abdallah Sima do Edenu přišel v létě roku 2020 a hned za rok ho pražský klub prodal za pohádkové peníze (11 milionů eur podle webu Transfermarkt.de) do Brightonu. Dnes je Sima na hostování v Angers.


Související články

Tragédie na pozadí historické éry. Prokletá čtyřka z Plzně

V roce 2011 pomohli Viktorii Plzeň k historickému postupu do Ligy mistrů. Jenže pak s nimi osud rozehrál krutou hru. Tři členové výtečného obranného kvarteta Plzně už nejsou naživu. Od sebevraždy Františka Rajtorala, který tento svět opustil jako první, teď uplynulo přesně sedm let.

Viktoria Plzeň

Rada částečně uspěl s odvoláním, dostal nižší trest

Za nadávku s rasistickým podtextem bude trenér Dukly stát nakonec tři měsíce, rozhodla odvolací komise.

Zprávy

Čekali jsme víc, vzkázal zklamaný Tvrdík. Odvolávat ale nikoho nebude

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík okomentoval aktuální tápání sešívaných v lize. Naděje na titul se ještě nevzdává, i když vytáhl i jednu „omluvenku“.

Zprávy
Popup se zavře za 8s