Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Brankář Holec opouští Spartu, jde hostovat do Polska

03. leden 2023
Sdílejte:
Slovenský brankář byl na začátku podzimu pod Brianem Priskem jedničkou Sparty, pak ho ale v bráně nahradil Matěj Kovář.
Dominik Holec při příchodu do Sparty.Foto: AC Sparta Praha

Dominik Holec opouští Spartu. Osmadvacetiletý gólman míří na hostování do Lechu Poznaň, šestého týmu polské nejvyšší soutěže.

Slovenský gólman přišel do Sparty v létě 2020 jako volný hráč po konci angažmá v Žilině. Napoprvé se do branky áčka nedostal a po půlroce zamířil na hostování do polského klubu Raków Częstochowa. S ním získal polský pohár a obsadil druhé místo v lize. Následně se vrátil do Sparty a bojoval o své místo mezi tyčemi.

Šanci dostal koncem listopadu 2021, kdy ho tehdejší trenér Sparty Pavel Vrba postavil do branky v Evropské lize na hřišti skotských Rangers. Do duelu s Jabloncem v březnu 2022 pak zastával roli sparťanské jedničky.

Roli prvního brankáře mu po letní přípravě znovu svěřil současný realizační tým pod vedením trenéra Briana Priskeho. Holec odchytal sedm ligových zápasů a dva v kvalifikaci Evropské konferenční ligy.

Začátkem září do Sparty přišel na hostování z Manchesteru United Matěj Kovář a Holec ztratil pozici jedničky. Od té doby už se v brance v soutěžním utkání neobjevil.

Celkem Holec za A-tým Sparty odehrál 24 soutěžních zápasů (17 ligových, 1 v českém poháru a 6 v evropských pohárech). Nyní míří za novou výzvou do Lechu Poznaň.

Sparta už v lednu na hostování poslala třeba záložníka Jana Fortelného, který bude hrát na jaře v Olomouci. V Mladé Boleslavi bude hostovat bek Martin Suchomel. Naopak na hostování do konce sezony na Letnou přišel z Lazia Řím srbský obránce Dimitrije Kamenovič (22 let).

Na přestup už do Sparty dorazili také záložníci Kaan Kairinen a Qazim Laci. První je 24letý finský reprezentant z norského Lilleströmu,  druhý 26letý albánský reprezentant přišel z francouzského AC Ajaccio.


Související články

Český sport jde s dobou a digitalizuje. Platformu EOS používá už 500 klubů

Přibývá sportovních klubů, které se při správě veškeré agendy spoléhají na moderní technologie a digitalizaci. Výjimkou není ani amatérský fotbal. Funkcionářům i členům oddílu totiž zbyde víc času na sport samotný.

Tiskové zprávy

Žádný návrat do Bayernu. Nagelsmann prodloužil u německého nároďáku

Julian Nagelsmann se po Euru do Bayernu nevrátí, jak se o tom v poslední době hojně spekulovalo. Místo toho šestatřicetiletý trenér prodloužil smlouvu jako kouč národního týmu. A to až do roku 2026, do příštího MS.

Cesta na Euro

Zlomí Kane prokletí? A má k triumfu v Lize mistrů blíž Mbappé, nebo Bellingham?

Liga mistrů během čtvrtfinálových bojů znovu ukázala své kouzlo. Je Bayern v menší krizi, než píší média? Bylo vystoupení Realu ostudou, nebo účel světil prostředky? A kdo má nejlíp nakročeno k celkovému triumfu? Vše o vrcholné fázi prestižní soutěže rozebírá nový díl FC podcastu.

Podcast
Popup se zavře za 8s