Video: Nastupující génius? Nejdřív dal gól o mantinel, teď z půlky

12. březen 2023
Sdílejte:
Sedmnáctiletý Nizozemec znemožnil brankáře Barcelony gólem z půlky a poslal svůj tým mezi osmičku nejlepších mládežnických týmů Evropy.
Kees Smit je hlava!Foto: Profimedia

Kees Smit. Jméno středního záložníka AZ Alkmaaru si zapamatujte. Vypadá to, že jde o geniálního fotbalistu, který by nás mohl v příštích letech královsky bavit.

V osmifinále mládežnické Ligy mistrů (UEFA Youth League je pro týmy do 18 let) poslal svůj tým do vedení v Barceloně gólem z půlky.

Svůj tým tím nastartoval k výhře 3:0 a k postupu do čtvrtfinále, kde na Alkmaar čeká Real Madrid.

Není to přitom první Smitův geniální moment z poslední doby. Na začátku ledna jsme psali o jeho kousku z halového turnaje, kde dal gól o mantinel.

Kees Smit je fotbalová hlava a těšíme se, co nám dál předvede.


Naše číslo 24

Vyzpovídali jsme Tomáše Součka nebo oscarového producenta a bývalého prezidenta LOSC Lille Michela Seydouxe. Řešíme tajemnou smrt východoněmeckého Beckenbauera. Celkem pro vás máme přes 160 stran unikátního čtení.

To chci!

Související články

Vyrazte na olympiádu, lístky jsou. Na turnaji chybí obhájci i evropští šampioni

Exotika, velká jména i absentující favoriti. To je fotbalový turnaj pod pěti kruhy. Jestli máte chuť na zápasy na slavných francouzských stadionech, můžete vyrazit…

Přímák

Ničeho nelituju a mám plán. Samek to v Itálii nebalí, chce se odrazit k lepším časům v Serii B

Daniel Samek má za sebou dva roky v italském Lecce. K titulu se Slavií tam přidal mistrovskou trofej v ceněné Primaveře. Juniorskou ligu už ale hrát nechce a teď doufá, že se už brzo přesune do Serie B, o čemž právě jedná. O své italské cestě vypráví v rozhovoru s FC.

Rozhovor

Zbrojovka zevnitř. Sportovní ředitel Psotka o změně majitele i neviditelných problémech

Jak se pracuje v klubu, který pohledem zvenku v poslední době vypadal jako rozbitý? Ve velkém rozhovoru o tom mluví Zdeněk Psotka, sportovní manažer Zbrojovky.

O stupínek níž
Popup se zavře za 8s