Získejte mikinu Puma zdarma k ročnímu předplatnému webu

Video: Geniální gól o mantinel. Krása halového fotbalu

09. leden 2023
Sdílejte:
Geniální gól sice na postup do finále nestačil, ale za pohled stojí rozhodně.
Momentka z mládežnického turnaje REWE Juniorcup, kde geniální gól o mantinel padl.Foto: REWE Juniorcup

V německém Göttingenu se v neděli odehrál halový juniorský turnaj. Auty neexistovaly, kolem hřiště byly mantinely, se kterými si šlo hrát.

Jak moc, to ukázal v semifinále proti Fulhamu Kees Smit z Alkmaaru. Obešel dva hráče a dostal se do strany. Brankář za ním vyběhl, ale neměl to dělat.

Smit měl proti sobě mantinel a dokázal ho skvěle využít.

Fulham nakonec sice semifinálový zápas výběrů U19 nad Alkmaarem vyhrál 6:5. Ve finále ale Angličané dostali 1:6 od vítězů z Austrie Vídeň a Alkmaar si naopak spravil chuť v zápase o 3. místo, když porazil Hannover 4:3.

Kees Smit se navíc stal nejužitečnějším hráčem turnaje (MVP). Určitě mu pomohla i jeho souhra s mantinelem…


Související články

Glosář Luďka Mádla: Liga se dál posouvá. Už se najdou týmy, které proti top trojce hrají fotbal

Liga roste ve všech směrech, a tak se to nejdůležitější děje konečně hlavně na trávnicích. Šlágr je teď i ze zápasu, který ještě před rokem byl ryze zápasnický. Luděk Mádl si v novém Glosáři tyhle nové pořádky užívá do sytosti.

Glosář

Jak dobře znáte Citizens? Příští soupeř Sparty v kvízu

Sparta hraje ve středu večer v Lize mistrů na hřišti jednoho z nejlepších týmů celého světa. Víte, jakou speciální motivaci mají svěřenci Pepa Guardioly pro tenhle zápas? Zkuste ovládnout náš kvíz a dozvíte se to.

Kvíz

Hlava mi nebere, co hráči předváděli. Víkendová liga očima trenérů

Slavia vyhrála těžký zápas v Jablonci, podle Jindřicha Trpišovského šlo o evropské utkání. Sparta si po prostřídání poradila s Libercem a Lars Friis ujišťoval, že nebyl nervózní, ani když to čtvrt hodiny před koncem bylo 1:1. Projděte si, jak poslední ligové kolo zhodnotili trenéři všech týmů.

Česká liga
Popup se zavře za 8s