Fotbalové pohádky Zdeňka Folprechta nově i v audioverzi! 🎧 K poslechu zde

Kuchta zase dává góly. Může hrát s Čvančarou?

11. říjen 2022
Sdílejte:
Sparťanský útočník dal v zápase se Zbrojovkou dva góly a navázal na zlepšený výkon proti Hradci, kde se podílel na náročné otočce v deseti lidech. V čem ho osvobodilo vyloučení Tomáše Čvančary a mohou hrát dohromady?
Uzemní Slavii svými góly, nebo Spartu nedisciplinovaností?Foto: Pavel Mazáč/CNC/Profimedia

Jan Kuchta je útočník, který během svého působení ve Slavii vyrostl v gólovou mašinu výrazně převyšující českou ligu. Od svého návratu k sešívaným v létě 2020 nastřílel v 66 soutěžních zápasech 32 branek. Na začátku aktuálního ročníku to ale nebyly jen góly, co mu scházelo. S výjimkou prvních zápasů postrádal forward svůj typický drive a nedařilo se mu ohrožovat branku soupeře, jak byl zvyklý dříve. K tomu pět zápasů stál za nesmyslné došlápnutí na libereckého brankáře Oliviera Vliegena.

Po posledních dvou zápasech to vypadá na otočku. Kuchtovi paradoxně pomohlo vyloučení jeho parťáka Tomáše Čvančary. S ním se mu na Spartě prozatím nepovedlo vytvořit fungující útočné partnerství, které by si mnoho fanoušků letenských přálo. Jde totiž o nesmírně zapeklitou kombinaci typologií obou hráčů.

Trenér Brian Priske v podcastu Sparťanských novin řekl, že by se Kuchta s Čvančarou měli doplňovat. Přímo pak zmínil, že první z nich je menší a pohyblivý a druhý větší a silnější. Jeho přirovnání připomnělo klasické útočnické dvojice - jednoho obra a jednoho drobného pracovníka vedle něho. Pamětníkům jistě naskočil obrázek Jana Kollera a Milana Baroše, Edina Džeka a Carlose Tevéze nebo novější pár Antoine Griezmann a Alváro Morata.

Související články

Prohráli, a přesto si došli pro trofej. Tahle chyba rozhodčího vešla do dějin

Troufneme si tvrdit, že tenhle přes padesát let starý příběh je v době totálního profesionalismu neopakovatelný. Je o jediném vítězi evropského poháru, který na cestě za trofejí prohrál penaltový rozstřel.

Přímák

Pořád nechávejte výhodu! Slavný izraelský rozhodčí i o tom, jak si získat autoritu

Abraham Klein pískal první zápas mezi německým a izraelským klubem po 2. světové válce, i když část jeho rodiny vyvraždili nacisti. Dnes slaví 90. narozeniny. Tenhle velký rozhovor je zároveň exkurzí do zlatých časů mistrovství světa 70. a 80. let i skvělý rádce pro české rozhodčí, kterým do rozhodování hráči stále zhusta nepěkně mluví.

Rozhovor

Video: Pocem, kam jdeš! Španělský zázrak Lamine Yamal školil Brazilce

Je mu šestnáct let, válí za Barcelonu a na chleba si při reprezentačních zápasech maže hráče Brazílie. Seznamte se s kousky Lamine Yamala, největšího fotbalového talentu současnosti.

Zábava
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Získejte přístup ke všem článkům. Nyní za akční cenu 99 Kč měsíčně napořád.

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.