Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Michal Petrák

Bývalý redaktor Sportu, bývalý mluvčí FC Hradec Králové a současný aktivní mládežnický trenér.

Klikař Ulich: Fotbal mu platil podnikatelské začátky, teď vyváží do celého světa

Dotáhl to do reprezentace, zahrál si v Bundeslize i v Japonsku. Ještě větší úspěchy Ivo Ulich buduje jako majitel rodinné firmy M&T, která v Dobrušce vyrábí dveřní a okenní kliky a příslušenství. „Naše produkty jinde kopírují. Řekl bych, že to je důkaz, že něco děláme dobře,“ říká v rozhovoru s FC.

Rozhovor

Ulich: Zájem o Hradec dál máme. A teď jsme silnější

V roce 1995 byl u slavné hradecké výhry v Poháru ČMFS a následné jízdy Pohárem vítězů pohárů jako hráč. O dvaadvacet let později se podnikatel Ivo Ulich neúspěšně ucházel o majetkový vstup do klubu, který se město dlouhodobě snaží prodat. A zájem má stále. „Já zbraně neskládám,“ prohlašuje odhodlaně.

Rozhovor

Trenér Rolko: Vzory jsem neměl ani jako hráč, skládám si svůj styl

Na hřišti poutal pozornost dredy ve vlasech a potítkem s lebkou na ruce. Málokdo by čekal, že vyznavač metalu a extrémních sportů Adrian Rolko bude jednou profesionálním trenérem. Dnes bývalý stoper zapáleně povídá o tom, jak hledá vlastní trenérskou cestu a čerpá inspiraci na tréninku žáků. I v roli kouče zůstává originální.

Rozhovor

Ani štafle neudělají kotrmelec. Rolko o kariéře ve Francii i o Boleslavi v pohárech

Na trávníku ho nešlo přehlédnout kvůli jeho vysoké, ne úplně fotbalové postavě. Adrian Rolko ale problémy spojené s překotným růstem a nepřízní fanoušků překonal. Zažil čtvrtou francouzskou ligu v dovolenkovém ráji, ale i slavné zápasy v evropských pohárech.

Rozhovor

Za stadion se schovávat nechceme, fanoušky vychováváme z dětí, říká marketingový ředitel Hradce

Aleš Havel měl na starosti ticketing hradeckých hokejistů, když kývl na nabídku přejít k fotbalu a stát se marketingovým ředitelem FC Hradec Králové. To všechno na startu nové éry klubu. „Začali jsme na zelené louce,” usmívá se mladý funkcionář, který se s autorem rozhovoru pracovně zná, proto si tykají.

Rozhovor

Co všechno změnil stadion v Hradci? Z ušmudlané Popelky je princezna

Ještě před rokem FC Hradec Králové přemýšlel o smyslu své existence. Byl klubem bez domova, který musel na domácí zápasy cestovat 90 kilometrů. Fanoušků, kteří to chtěli absolvovat s ním, bylo čím dál míň. Nová Malšovická aréna, otevřená loni v létě, situaci naprosto změnila. Votroci mají šanci stát se silným ambiciózním klubem.

Stadiony
Popup se zavře za 8s