Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Karel Häring

Spoluzakladatel a šéfredaktor Football Clubu. Duše magazínu, do kterého vybírá a oslovuje autory, píše, překládá a edituje texty. Bývalý dlouholetý redaktor deníku Sport. Spolupracovník magazínů FourFourTwo a The Blizzard. Vystupuje jako pravidelný host v řadě českých fotbalových podcastů.

Tragédie na pozadí historické éry. Prokletá čtyřka z Plzně

V roce 2011 pomohli Viktorii Plzeň k historickému postupu do Ligy mistrů. Jenže pak s nimi osud rozehrál krutou hru. Tři členové výtečného obranného kvarteta Plzně už nejsou naživu. Od sebevraždy Františka Rajtorala, který tento svět opustil jako první, teď uplynulo přesně sedm let.

Viktoria Plzeň

Hlava rozhoduje. Salah prozradil, jak ji trénuje a proč pak dává góly

Hvězda Liverpoolu Mohamed Salah jednou dostal otázku, co by poradil sám sobě, kdyby mu bylo znovu dvacet let: „Věnuj se intenzivně mentální přípravě.“ V rozhovoru pro Canal+ Sport tohle téma ještě rozvedl a nechal nahlédnout do své duše a mysli.

Rozhovor

Sofiina volba. Peklo z Hillsborough dlouho kryly policejní lži

Přesně před 35 lety došlo k jedné z největších tragédií v dějinách fotbalu. Je to příběh plný bolesti, boje s arogancí moci a také obrovské odvahy.

Historie

Chci dohnat Bergera, říká Coufal. Počítá s reprezentací

Prožívá svou čtvrtou sezonu v Anglii a nijak se netají tím, že je pro něj po všech stránkách divoká. „Je to jako jízda na horské dráze, nahoru a dolů,“ říká Vladimír Coufal, obránce West Hamu United, v rozhovoru, který původně vyšel na webu TV stanice Canal+ Sport.

Rozhovor

Dva měsíce na cestách a 60 tisíc lidí na stadionu. Když se na přípravě v teple vydělávalo

Zimní příprava v teple? Nic nového. Ale v 60. a 70. letech vyrážely československé kluby na spanilé jízdy (nejen) po Jižní Americe.

Historie

Kdo vyhraje Premier League? Jak to vidí Poborský, Häring a další experti

Premier League je krátce za polovinou. V anketě expertů Canal+ Sport si můžete přečíst jejich predikce na vítěze ligy, složení top 6 i na tři sestupující kluby a porovnat je s vašimi tipy.

Anketa

Vrba: Užít si můžete mejdan, ne Ligu mistrů

Pavlu Vrbovi je 60 let. Po posledním nepovedeném období si teď dopřává klidu. Když s ním vznikl následující rozhovor pro tištěný Football Club, chystal se v roce 2018 s Plzní na Ligu mistrů. Vyprávěl o přípravě na giganty i o tom, jak chtěl koupit Luku Modriče. Byl na vrcholu. K narozeninám mu tuhle jeho éru připomínáme.

Rozhovor

Nenávist je za odměnu

V Hearts ho milují, fanoušci Hibernian nesnáší, včetně slavného spisovatele Irvina Welshe. Rudolf Skácel to bere jako poctu, což vám vysvětlí v rozhovoru, který původně vyšel na konci roku 2021 v tištěném Football Clubu, jenž byl věnovaný fenoménu derby zápasů.

Rozhovor

Čechův jediný problém? Je upovídaný, říká muž, který mu kryl záda

Pro velký úspěch rozhovoru s Petrem Čechem, který se nedávno dočkal uvedení do síně slávy Premier League, odemykáme i další povídání o české brankářské legendě, tentokrát z prvního vydání tištěného Football Clubu z roku 2017. O Čechovi v něm vypráví jeho dlouholetý parťák Carlo Cudicini.

Rozhovor

První výplata? Šok! Petr Čech o přechodu ze hřiště do kanceláře

Petr Čech byl v tomto týdnu uveden do síně slávy Premier League. Při té příležitosti otevíráme rozhovor z ledna 2020, který s ním vyšel ve 12. čísle tištěného Football Clubu. Měl za sebou tehdy rok, ve kterém změnil profesi. Přístup ale ne. Jaký pro něj byl přechod od fotbalisty k funkcionáři?

Rozhovor
Popup se zavře za 8s