Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Nová éra v PSG: na lavičce pragmatik, v kanceláři lovec talentů

03. srpen 2022
Sdílejte:
V pátek startuje nový ročník francouzské Ligue 1. Obhajovat titul v něm bude PSG, to ale jako každý rok touží hlavně po triumfu v Lize mistrů. K němu se Pařížany pokusí dovést nový trenér, zkušený Christophe Galtier. Cíl má sice stejný jako jeho předchůdci, tím ale společné rysy končí.
Luis Campos (vlevo) a Christophe Galtier, dvě klíčové letní akvizice PSG, slaví vítězství ve francouzském superpoháru.Foto: Profimedia

Když po konci uplynulé sezony opustil lavičku PSG Mauricio Pochettino, nepřekvapilo to v Paříži asi nikoho. Argentinec během rok a půl dlouhého angažmá nenaplnil očekávání, a i když se rozloučil ziskem ligového titulu, jeho éra zůstane v klubové historii zapsána velmi šedivým písmem.

Pochettinův osud byl zpečetěn ihned po březnovém vypadnutí z Ligy mistrůRealem Madrid, vedení se ale rozhodlo nechat Argentince dotrénovat ročník. Zčásti proto, že v sezoně už stejně nebylo o co hrát, vzhledem k velkému náskoku by PSG k titulu dovedl i Jirka Luňák z Okresního přeboru. Hlavním důvodem ale byla snaha nechat si dostatek času na konečně správný výběr nového trenéra.

Dohazovač Mbappé

Tento úkol má ve většině klubů na starosti sportovní ředitel, v PSG ale máloco funguje jako ve většině klubů. Do výběru trenéra promlouvají navzájem si konkurující mocenské kliky: od týmu kolem prezidenta Al Khelaifiho po nejrůznější poradce katarského emíra v Dauhá. I proto se v souvislosti s volným místem na lavičce PSG spojovala celá řada jmen, která často neměla moc společných znaků. Skloňovali se trenéři jako Antonio Conte, Tite, Joachim Löw či Sérgio Conceição a hlavním favoritem byl Zinédine Zidane.

Související články

Počítáme koeficient: Kdo dostal Česko do Ligy mistrů?

O tom, že si český mistr přespříští sezonu zahraje Champions League nerozhodla jediná remíza. Je za tím pětiletý sběr bodů v Evropě. Vypočítali jsme, jak k tomu přispěly jednotlivé české kluby, které se v pohárech představily.

Koeficienty

50 dnů do Eura. Vyrazte na turnaj i bez vstupenek!

Fotbalový svátek roku se neúprosně blíží. Co si vlastně od Eura slibuje celé Německo? Jaký program kromě samotných zápasů bude nachystaný? Na co se mají připravit čeští fanoušci v Lipsku a Hamburku? Máme pro vás odpovědi.

Cesta na Euro

Brněnská otočka. Zbrojovku nakonec získal Zábranský, majitel Komety

Pavel Svoreň to nebude. Novým většinovým vlastníkem Zbrojovky Brno se překvapivě stane bývalý hokejista a majitel Komety Libor Zábranský.

Brno
Aktualizováno
Popup se zavře za 8s
Soutěž pro nové předplatitele!

Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! 

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.