Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Vojtěch Raiman

Propojení sportu a politiky (zejména) ve východní Evropě se začal věnovat už na škole, dnes se stará o anglickojazyčnou komunikaci fotbalové Slavie. Příležitostně publikuje, většinu času ale věnuje pozici kreativního ředitele v marketingové agentuře DFMG.

Nejošklivější v Evropě. Sparta hraje na stadionu, kde začal rozpad Jugoslávie

Spartu čeká kvalifikační zápas o Evropskou ligu na speciálním místě.

Stadiony

Kdo je soupeř Slavie? Dnipro spojuje válku i dluhy slavného předchůdce, v pozadí je oligarcha

Jeho název připomíná tradiční klub z Dnipra, na mezinárodní scéně je ale pořád ještě nováčkem. Kde se tedy příští soupeř Slavie vzal, kdo za ním stojí a jak se za míň než osm let dostal mezi ukrajinskou elitu? V tomhle příběhu má své místo i prezident Volodymyr Zelenskyj.

Ukrajina

Babičce se neodmlouvá. Útěk z války za fotbalem

Čtrnáctiletého Maksyma vyhnala válka z domova. Dvakrát. Měl ale štěstí v neštěstí a narazil na lidi, kterým jeho osud nebyl lhostejný. Díky nim teď žije v Česku a chytá za pražskou Slavii.

Fotbal pomáhá

Kauza Jarošík: Není to jen sport, ruské kluby nejde oddělit od Putina

Jiří Jarošík má zamířit na lavičku Orenburgu, kde nahradí Marcela Ličku, jehož si vyhlédlo moskevské Dynamo. V době, kdy Rusko pokračuje ve svém útoku na Ukrajinu, jde o kroky víc než kontroverzní. V obou případech se navíc jedná o kluby, které jsou skrz svou vlastnickou strukturu přímo navázané na stát.

Rusko

Ukrajinský fotbal ve válce: Liga plná poplachů i sen o pořádání mistrovství světa

Víc než rok od ruské invaze se život na Ukrajině nezastavil, a to ani co se týče fotbalu. Liga se hraje, reprezentace byla blízko kvalifikaci na mistrovství světa, tamní týmy soutěží v evropských pohárech. Do ideálu má ale celá situace pořádně daleko.

Fotbal pomáhá

Dres za deset milionů, ubytování i setkání s idoly. Jak český fotbal pomáhá Ukrajině

Tři kluby, tři příběhy pomoci Ukrajině. Stejně jako velká část naší země, i český fotbal se zapojil do pomoci státu ničeného ruskou agresí. A ukázal, že když je potřeba, dokáže potenciál nejpopulárnějšího sportu u nás naplno využít pro dobrou věc.

Fotbal pomáhá

Agresoři už zase kopou. Rusko hledá cestu na mistrovství světa

Zatímco Bělorusko v poklidu rozehrálo kvalifikaci na Euro 2024, Rusko se snaží vrátit do mezinárodního fotbalu asijskou cestou. To vše navzdory pokračující válce na Ukrajině.

Komentář

Moldavsko očekává proruský převrat. Srbští fanoušci dostali zákaz

Zápas konferenční ligy mezi Tiraspolem a Partizanem bude bez diváků, protože se moldavská vláda na základě zpráv od tajných služeb obávala provokací, které měly vést k protivládním protestům. Za vším má být Rusko, které má k srbskému fotbalu blízko.

Zprávy

Armáda, gangy, politika. Partizan je Srbsko v kostce

Slovácko končí evropskou misi na hřišti klubu, jehož dějiny by mohly sloužit jako učebnice jugoslávské a srbské historie. Klub založený těsně po nástupu komunismu armádními důstojníky je od rozpadu Jugoslávie nejúspěšnější v Srbsku, upozorňuje na sebe ale i napojením na organizovaný zločin.

Evropské poháry

Plzeň proti klubu z města duchů. Karabach má válečné kořeny

Viktorii na cestě do Ligy mistrů čeká poslední překážka. FK Karabach není jen obyčejný klub, který posledních devět let nechyběl v základních skupinách evropských pohárů. Jde také o připomínku celému světu, že se Ázerbájdžán nevzdá nároku na válkou zmítaný region.

Liga mistrů
Popup se zavře za 8s