Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Štefan Orem

Spolupracovník Football Clubu a zakladatel 442 prints.

Výjimečný rok. Před dvaceti lety se děly věci, kterým se teď těžko věří

Na 2004 budou fanoušci navždy vzpomínat jako na rok plný překvapení. Fotbalový svět šokovaly výhry outsiderů i dosažení milníků, o kterých se do té doby nikomu ani nesnilo.

Přímák

Kdo tu nechal to taxi? Hlavně žádné hlouposti, říkal přitom trenér

U klubu jako je West Bromwich Albion se často nestává, aby plnil titulky předních britských novin. V únoru 2018 se jim to ale povedlo, když byla čtveřice hráčů Baggies obviněna z krádeže taxíku na tréninkovém kempu v Barceloně. Zní to bizarně, my víme, a ještě bizarnější je způsob, jakým k tomu došlo.

Přímák

Šest trestů za špatnou přípravu. Dvojitý hattrick zapomenutého baviče

Pelé good, Maradona better, George Best! Zavzpomínejte s námi na představení legendárního Severního Ira. Tenkrát na něj tak trochu zapomněli, a tak přišel velký trest.

Přímák

Když se velcí spletou. Tyhle lednové přestupy jsou odstrašující

Leden bývá z pohledu přestupů složitý. Zhruba v polovině sezony se třeba často začínají kupit zranění a týmy tak potřebují vzniklé požáry co nejdřív uhasit. Funkcionáři i třeba kvůli nedostatku času volí unáhlená řešení a následně vznikají takzvané panické nákupy. Pojďme se podívat na pět nejpodivnějších lednových přestupů.

Přímák

Italský vyzyvatel. Z Boloni se dostal až do Premier League a třeba i do Plzně

Fotbalové dresy už dávno nedělají jen Adidas, Nike nebo Puma. Své místo na trhu si pomalu našly i další značky, které velké trojce šlapou na paty. A jednou z nich je italský Macron, o kterém bude další díl našeho newsletteru.

Přímák

Anglický unikát. Dvě červené za minutu na hřišti a zranění ukončily zápas

Na hřišti bojoval jen jeden tým, přesto se tenhle zápas zapsal do anglické fotbalové historie…

Přímák

Milovníci retra v sedmém nebi. Predátorky se vrací

Nostalgie v posledních letech prostupuje celou společností a na retro vlně se veze i fotbal. V kurzu jsou předělávky starých dresů i dalšího oblečení v klubových barvách. Adidas teď navíc brnká na retro strunu i prostřednictvím nových modelů legendárních kopaček Predator a připravuje se na jejich 30. výročí.

Přímák

Piquého tah králem. Španělský mistr světa vymýšlí fotbal pro mladé

Zájem o fotbal u mladých výrazně upadá. O pozornost se dnes uchází mnohonásobně víc aktivit, než tomu bylo kdy dřív. Jak jich tedy k fotbalu přivést víc, aby se u něj nenudili a dostali, na co jsou zvyklí ve zrychlené době? Podobnou otázku si nejspíš položil i Gerard Piqué. A vypadá to, že na ni alespoň částečně našel odpověď.

Přímák

Zemětřesení? Legendární stadion se třese tak, že některá místa zavřeli

Není to nebezpečné, říká správce, ale i tak se bojí paniky a na milánském San Siru tak není k dispozici kompletní kapacita.

Přímák

Zakázané dresy. Svastika, přidělané rukávy i neznámý důvod

Tahle trika sundejte. Už se stalo, že to řekla i vláda. Tady jsou tři příklady zakázaných dresů.

Přímák
Popup se zavře za 8s