Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Samindra Kunti

Sportovní novinář, píše pro Inside World Football a spolupracuje i s BBC, The Blizzard, Josimar nebo World Soccer.

Pořád nechávejte výhodu! Slavný izraelský rozhodčí i o tom, jak si získat autoritu

Abraham Klein pískal první zápas mezi německým a izraelským klubem po 2. světové válce, i když část jeho rodiny vyvraždili nacisti. Dnes slaví 90. narozeniny. Tenhle velký rozhovor je zároveň exkurzí do zlatých časů mistrovství světa 70. a 80. let i skvělý rádce pro české rozhodčí, kterým do rozhodování hráči stále zhusta nepěkně mluví.

Rozhovor

Hrajem, tedy jsme! Fotbal jako národní obrození

Když se probouzely evropské národy a hledaly svoji identitu, šly na to přes literaturu a divadlo. Nástrojem sebeurčení domorodců z Austrálie, Nového Zélandu nebo Havaje a vyjádřením jejich identity se stal fotbal. Kdo má nároďák, má národ.

Společnost

Messimánie v Miami. Malí fandové si musí počkat, na přepálené lístky nemají

Messiho debut v Major League Soccer je za dveřmi. Přímo v Miami jsme nasáli atmosféru tohoto obřího spektáklu, který má fotbalu v Americe definitivně zajistit pozici jednoho z nejsledovanějších sportů.

Legendy

Na důchod Pelé nečekal. Uměl se včas rozloučit i prát

Hvězda, která už od mládí věděla, že je předurčena k úspěchu. Pelé byl geniální a mazaný rváč i globální ikona, která se neostýchala slavit titul se zástupci tehdejší diktatury. Zůstával v něm ale i normální člověk Edson, jak popisují jeho spoluhráči.

Pelé

Asijští šampioni jdou na věc. Katar to myslí vážně i na hřišti

Vyhrávají peníze zápasy? Katar ukazuje, že když se s nimi správně naloží, tak ano. Ovládl asijské mistrovství, kde jeho reprezentace na nenávist odpovídala góly. Bude to ale stačit i na důstojné působení na mundialu? Zvlášť když tým vedený trenérem z barcelonské La Masie bude pod obrovským domácím tlakem?

MS Katar
Aktualizováno
Popup se zavře za 8s