Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Michael Durčák

Michael Durčák miluje kočky, fotbal a Spartu. Pracuje v marketingu a ve volném čase stále píše do médií jako Football Club, Finmag nebo Reportér.

Ročník 92: Strahovská (S)parta vizionáře Hřebíka. Kadeřábek touží po návratu na Letnou

Všechny úspěchy Sparty v desetiletí před letošním titulem se dají převést na společného jmenovatele: 92. Klíčovou roli v nich hráli kluci ročníku 1992. Odchovanci akademie na Strahově, kde je cepoval Jaroslav Hřebík. Tady je jejich příběh s hlasy přímých aktérů.

Sparta

Jak Dánové zachránili Spartu. Priske buduje základy i na dobu, až jednou odejde

Fanoušci i vedení Sparty jsou vděční, že mají na lavičce tým kolem Briana Priskeho. A zdaleka za to nemůže jen získaný titul. V osobně laděném komentáři to i na základě přímých zkušeností s dánským koučem rozebírá permanentkář a autor Sparťanských novin Michael Durčák.

Komentář

Rozhodla derby a chce na práva. Americký sen žije na Spartě

Jediným gólem nedávno rozhodla ženské derby a dala Spartě výhodu do nadstavby. Lauren Changová ve dvojrozhovoru se svým otcem Fredem vysvětluje pohnutou rodinnou historii, rozdílnou výchovu sportovců v USA a Evropě i to, proč by měli lidi v neděli přijít znova na Letnou.

Rozhovor

Pikantní přestupy mezi rivaly. Prasečí hlava i bitka s fanouškem

Budí hodně emocí a někdy to může končit až bitkou na hřišti. Přestupy mezi rivaly mohou být hodně třaskavé, ukazuje náš výběr z posledních let.

Přestupy

Z fotbalu vyhořel, teď má posilovnu. Konec byl osvobozující, říká Pokorný

Během pár let se dostal do francouzské ligy a reprezentace, ale pak přišel zlom. V kariéře ale i pro psychiku do té doby úspěšného sportovce. Přidala se zranění a tak z toho byl na konci roku 2021 překvapivý konec s fotbalem. Lukáš Pokorný nelituje, založil fitness centrum, kde radí i profesionálům.

Rozhovor

Co když nechcete hrát Fifu? Tipy na pořádnou fotbalovou zábavu

Jasně, FIFA je základ a asi každý fotbalový fanda, který má rád počítačové hry, ji zkusil. Nedávno jsme tu psali, že si z ní studio EA udělalo dojnou krávu, což už dost lidí nebaví. Pokud hledáte fotbálek na počítači, konzoli nebo i mobilu a nechcete dávat peníze EA, máme pro vás tipy na skvělé hry, které se nejmenují FIFA.

Zábava

Srniček i německá revoluce. Sedm fotbalových knih, které musíte přečíst

Jsou svátky, kdy si i ti nejzaneprázdněnější z nás najdou čas na knížku. A protože se taky ještě nehraje tolik zápasů, vybrali jsme pro vás to nejlepší fotbalové čtení, které si můžete v češtině nebo angličtině dopřát.

Zábava

Priske má vítěznou auru, říkají sparťani Zelený a Fortelný

O psychickém tlaku po nepovedeném startu sezony, pozitivním přístupu trenéra Priskeho a budování nového týmu na Letné. Hráči Sparty Jaroslav Zelený a Jan Fortelný ve speciálním vydání podcastu Sparťanských novin, jehož je magazín Football Club partnerem.

Podcast

Aston Villa nebo Palmeiras na Strahově. Do Prahy se vrací turnaj talentů

V druhé půlce července se mladí fotbalisté Slavie a Sparty poměří s Aston Villou, Dynamem Kyjev, brazilským Palmeiras a mexickými Tigres. Mezinárodní mládežnický turnaj CEE Cup se vrací po dvouleté pauze způsobené pandemií. Jeho ředitel Roberto De Blasio v rozhovoru pro Football Club vysvětluje, proč turnaj v kategorii U19 v Praze pořádá.

Rozhovor

Z legendy se stala dojná kráva. FIFA odchází od EA a dělá dobře

Spojení videoherní společnosti Electronic Arts a fotbalové federace FIFA přestane od příštího roku po skoro třiceti letech platit. FIFA 23 bude poslední hrou z oblíbené série, která ponese tohle jméno a pro fotbal to je jenom dobře.

Peníze
Popup se zavře za 8s