Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Matěj Karger

Fotbal si užívá v nejnižší soutěži a taky jako zakládající člen oficiálního československého fanklubu West Hamu. Dříve psal pro Ruik, Náš Region a jako reportér působil v Televizi Seznam. Aktuálně studuje v Brně a zaměstnává ho marketing a univerzitní hokej.

Na Letné si emoce uložím a na jevišti je použiju, říká herec David Novotný

Pro fotbalové fanoušky už bude navždy Jardou Kuželem. Herec David Novotný ve své roli čerpal z desítek let prožitých ve skutečném okresním přeboru. Teď si fotbal nejčastěji vychutnává na svém oblíbeném místě na Letné a radši sám! Prý se tam totiž nechová úplně vzorně.

Můj fotbal

Brněnský ligový unikát: holky z Lokotky

První liga v Brně? V mužích trápení, zato ženy! Zbrojovka? Ne. Líšeň? Kdepak. Lokomotiva Brno Horní Heršpice! Klub, kde hrajou prim holky.

Reportáž

Další krásný den v Manchesteru. Reportáž z cesty za Haalandem

Prodloužený víkend plný fotbalu a úplně bez starostí. Ke kořenům samotného fotbalu, na tradiční masový koláč, do Divadla snů i na turistickou atrakci z Norska jsme se vydali společně s partou fotbalových nadšenců. Odlet z Bratislavy za 3, 2, 1…

Reportáž

Fotbal je černá díra na čas i peníze. I tak to dává smysl, zní z úspěšného klubu za Brnem

Malou obec za Brnem s malebným názvem Podolí před pár měsíci zaplavila radost z postupu mužů i dorostu do krajské 1.A třídy, na kterou si pořád zvykají. Postup byl o to sladší, že šlo o výsledek dlouhodobé koncepční práce.

Amatéři

Ničí mě, když nám velcí berou děti. Šéf pražského klubu o každodenních starostech amatérů

Michal Mošnička už třináct let vede SK Ďáblice, které hrají pražskou 1. třídu a mají všechny mládežnické kategorie. Plánuje rozšíření areálu, který se na některé zápasy zaplní celý. „Místní Maracaná,“ usmívá se Mošnička. V rozhovoru odhaluje vlastní motivaci i třeba rozpočet klubu.

Amatéři

Pražský unikát. Jiné kluby končí, tady se začíná

Ještě před pár lety tu bylo metr vysoké houští. Teď si tady skupinka chlapců po tréninku vyměňuje fotbalové kartičky, na hřišti se rozcvičují muži a za míčem pobíhá drobný hnědý pes. Vítejte na Unionu Břevnov.

Reportáž

Konec vesnických derby. Kluby se spojují, aby přežily

Čtyři vesnice, ale jen jeden zápas. Není to takový nesmysl, jak se zdá. Obzvlášť na Moravě je alespoň jeden spojený klub snad v každé nižší soutěži. Důvod je prostý. Fotbal mizí, není dostatek hráčů. Než to zabalit, je lepší překousnout dlouholetou rivalitu a spojit se se sousedy.

Amatéři

Strach z pádu, zmatený trenér i kritika Čechů. Čeká na konci těžké cesty do Edenu zlatá tečka?

První velká trofej od roku 1980 na dosah. West Ham se většinu sezony trápil, ale v Edenu může psát historii. Čeští legionáři sní o velkém triumfu „doma“, zatímco pod trenérem se kýve židle. Kladiváři jsou na křižovatce, kam povede jejich další cesta?

West Ham

Jak se fotbal pere o přežití: Tenhle klub zachraňují hráči, chybí lidi i peníze

„Vždyť já sem nechodím ani na ten fotbal, ale na klobásu a oni ji tu nemají.“ První dávka stresu pro jednoho z příznivců Střekova. Tohoto šedého dopoledne v Ústí nad Labem ho bude ještě dost. Klub byl nedávno blízko zániku a výkony tomu odpovídají. Díky několika hráčům se ale povedlo to hlavní – klub zachránit. Teď se potýkají se všemi problémy, které sužují český amatérský fotbal.

Reportáž

Jak umírá fotbal: Reportáž z vesnice, kde už nemá kdo kopat

Místo hráčů krtince. Místo oslav gólů zvuk vrtačky. V Heřmanicích u Oder fotbal minulý rok definitivně skončil. Známé klišé praví: Každá vesnice má hasiče, kostel a fotbalový tým. Realita už je teď ale často jiná.

Reportáž
Popup se zavře za 8s