Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Odchod bez slz. Chladný Lewa ukazuje, že fotbal nejsou jen góly

21. červenec 2022
Sdílejte:
Stovky gólů, osm bundesligových titulů, vítězství v Lize mistrů nebo tři domácí poháry. Robert Lewandowski se během angažmá v Bayernu Mnichov nesmazatelně zapsal do klubové historie. Před pár dny přestoupil do Barcelony, a i když to vzhledem k popsanému zní neuvěřitelně, se slzou v oku na něj v Bavorsku vzpomínat nebudou.
Robert Lewandowski je už s Barcelonou na Floridě, odkud vás zdraví.Foto: Profimedia

Je to více než zvláštní. Z hlavy vás napadne jen málo úspěšnějších spojení hráče a klubu, než pouto polského ostrostřelce s německým gigantem. V Bundeslize nic než titul, vysněný pohár pro vítěze Ligy mistrů a hromada, hromada gólů. Robert Lewandowski je nejlepším světovým útočníkem poslední dekády a v Bayernu odvedl spoustu výborné práce.

Přesto Allianz Arenu opouští za podivných okolností. Po přestupu, který si vynutil, po zvláštních mediálních vyjádřeních, kde se nebál použít silná slova o tom, že uvnitř něj něco zemřelo a nedovede si představit v Bayernu pokračovat. Loučí se bez ovací, až nedůstojně s ohledem na fantastická léta, která společně s bavorským klubem prožili. Přes vitrínu plnou trofejí a ranec nastřílených branek se totiž miláčkem místních fanoušků nikdy nestal.

Související články

Proslulý chraplák zachraňuje Everton. Věří, že se už odrazili ze dna

Sean Dyche je známý jako anglický manažer staré školy, k čemuž nepochybně přispívá jeho proslulý chraplák. Mimo hřiště je však lodivod Evertonu milý chlapík, který si rád zavtipkuje i v tíživých situacích, což potvrdil i v následujícím rozhovoru.

Rozhovor

Talent Slončík. Statistiky nevidí, jak moc dobrý je

Tom Slončík je jedním z nejzajímavějších mladých hráčů v lize. V 19 letech už nastoupil do 40 ligových zápasů, nakukuje do reprezentační U21 a spekuluje se o zájmu hned několika klubů. Zlínský talent vám detailně představíme s využitím dat, popíšeme jeho potenciál a zamyslíme se, kam by mohl v létě odejít a jak by tam s ním pracovali.

Česká liga

Video: Fantastické nůžky do Ligy mistrů. Boloňská kometa dobývá Itálii

Kandidátů na pozice zajišťující Ligu mistrů bylo před startem této sezony Serie A spousta. Málokdo by ale mezi ně zařadil Boloňu. Tým ze severu Itálie si jde ale nekompromisně za svým. Proti AS Řím nasměrovaly Boloňu k výhře parádní nůžky Oussamy El Azzouziho.

Serie A
Popup se zavře za 8s
Soutěž pro nové předplatitele!

Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! 

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.