Získejte mikinu Puma zdarma k ročnímu předplatnému webu

Jan Pikous

Copywriter a sportovní publicista. Fanoušek anglické, německé a italské ligy. Od roku 2018 natáčí podcasty o Premier League a zahraničním fotbalu, v současnosti pro vlastní projekt Fotbal s Pikym.

Komentátor se nemá předvádět. Je divákův sluha, říká Jaromír Bosák

Jak se třicet let udržet na vrcholu? V čem se od devadesátých let změnila profese fotbalového komentátora? A co si myslí o kritice na sociálních sítích? Na to všechno a mnoho dalšího odpovídal Jaromír Bosák, populární sportovní komentátor, v nové epizodě Football Club podcastu.

Podcast

Nová Chelsea a nelítostný Maresca. Má na boj o titul?

Chelsea má znovu nového kouče, už pátého za dobu, kdy jsou u kormidla američtí majitelé. A start má dobrý, po sedmi kolech anglické ligy je londýnský klub čtvrtý. Je Enzo Maresca správnou volbou, nebo si také bude brzy balit kufry? A může aktuální sestava Blues konkurovat v Premier League těm nejlepším?

Albion

Jak jsem potkal Guardiolu. Hlavně žádné selfie a připravte si dobrou otázku

Manchester City v Bratislavě? Žádný sen, čistá realita. Anglický mistr se utkal s místním Slovanem a Jan Pikous byl u toho. Měl možnost vidět z pár metrů fotbalové hvězdy i Pepa Guardiolu a dokonce se s ním bavit na tiskové konferenci. Jaké to bylo a jaký je trenérský král ve skutečnosti?

Reportáž

Kdo vyhraje Premier League? A proč může mít Arsenal větší šance než City?

Nejlepší ligová soutěž na světě se vrací v plné parádě. V novém Football Club podcastu jsme se zaměřili na osmičku nejlepších týmů Premier League, i na West Ham, kde jsme probrali roli českých reprezentantů.

Podcast

Hladový Arsenal, nový Liverpool a vzkaz od Pepa. Preview favoritů Premier League

Pauza je u konce, nejlepší ligová soutěž světa se vrací. Získají Citizens v Premier League pátý titul v řadě? Nastal konečně čas Arsenalu? A co nový Liverpool pod Slotem? Football Club vám přináší detailní předsezonní pohled na šestici anglických gigantů.

Premier League

Nudná hra favoritů! Proč se na EURO nedalo koukat?

Mistrovství Evropy je za námi a z trofeje se radují Španělé. V novém vydání Football Club podcastu si s Janem Pikousem a Michalem Řežábkem rozebereme výkony nových šampionů, ale i Anglie, Francie nebo Německa.

Podcast

Southgatova poslední šance. Hvězdná Anglie chce jen titul

Fantastický Jude Bellingham. Brankostroj Harry Kane. Bezchybný Declan Rice. Ale také slabší obrana a trenér, kterého neustále někdo zpochybňuje. Anglie vstupuje do evropského šampionátu jako největší favorit. Zároveň však coby tým s pověstí smolařů, který to vždycky nějak pokazí.

Cesta na Euro

Výjimečný kouč a osa z Interu. Obhájí Italové titul?

Poslední EURO ovládli. Nic takového se ale tentokrát nečeká. Obhájce trofeje navíc čeká mimořádně těžká skupina, kde narazí na Španělsko, Albánii a Chorvatsko. Přesto by bylo chybou azzurri podceňovat. Tenhle tým totiž evropské šampionáty umí.

Cesta na Euro

Zenová Francie, nervózní Anglie, nebo ofenzivní Německo? Analýza top týmů Eura

Po titulu toužící Angličané, hvězdami nabitá Francie, ambiciózní hostitelé z Německa. To jsou největší favorité letošního Eura. Co ale čekat od Portugalců nebo Nizozemska? A mají Italové šanci obhájit titul? Nový Football Club podcast přináší poctivou analýzu šancí největších favoritů.

Podcast

Jackpot Ridi a skvělá spolupráce s Bundesligou. Vezmeme vás za kulisy televizních přenosů

Liga mistrů v sobotu pozná nového vítěze. Finále uvidíte na Nova Sport, která vysílá i Bundesligu, LaLigu či anglický FA Cup. Která soutěž je nejsledovanější? Proč chtějí ve studiu především bývalé hráče? A co čekat od nových evropských pohárů? To jsme probrali s redaktorem a dramaturgem Martinem Kubičíkem.

Rozhovor
Popup se zavře za 8s