Lukáš Vráblik

Lukáš Vráblík je novinář píšící například pro slovenský Denník N (SVK) nebo pro FourFourTwo, The Blizzard, The Guardian či ESPN.

Vychytal i Čechy. Není snadné být odvážný, hájí řecký beton z Eura 2004

Antonios Nikopolidis vychytal Řekům v roce 2004 senzační titul. Při pohledu na hru Anglie nebo Francie na právě probíhajícím Euru v Německu se na něj teď často vzpomíná. Mluvili jsme s Nikopolidisem právě i o tom, jakým způsobem se Řekové před 20 lety mistry Evropy stali.

Cesta na Euro

Rozšířené EURO budiž pochváleno. Outsideři jsou zábavnější než Anglie

Mistrovství Evropy má za sebou první fázi. A ta přinesla i první senzace. Ze skupin se do vyřazovací fáze dostaly také týmy, se kterými téměř nikdo nepočítal a které na turnaji jsou jen díky jeho rozšíření.

Euro 2024

„Už nejsme malá země.“ Slovenské sebevědomí zvedl nečekaný hrdina

Slováci už se nepovažují za outsidery. Velkou zásluhu na tom má italský trenér Francesco Calzona. Máme pro vás pohled na novou éru tamější reprezentace přímo ze Slovenska od reportéra Lukáše Vráblíka.

Cesta na Euro

Nehrajte to jako Maroko, vzkazuje do Česka anglický expert. EURO vyhraje Německo, říká

„Pokud se jako národní tým rozhodnete, že nebudete důsledně presovat, bude teď velmi těžké přežít,“ říká v rozhovoru Jonathan Wilson z The Blizzard.

Cesta na Euro

V Polsku hraje o titul a chce do top ligy. Mladý český funkcionář staví tým podle Red Bullu

David Balda je sportovním ředitelem Śląsku Wrocław. V otevřeném rozhovoru s Football Clubem popisuje svou současnou práci, sny, inspiraci, ale třeba i rozpočet a platy hráčů v Polsku.

Rozhovor

Fotbalový byznys se propojuje. Na velké konferenci vystoupí i zástupce Slavie

Příští týden se v Budapešti uskuteční druhý ročník konference Football Forum Hungary, která má ambice být největší akcí svého druhu ve střední a východní Evropě.

Zprávy
Popup se zavře za 8s