Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Slovácko pod lupou. Proč je pod Svědíkem nejlepší za velkou trojkou?

18. květen 2022
Sdílejte:
Pragmatismus nemusí znamenat posedlost obranou. V detailním taktickém rozboru vám vysvětlíme, proč je tým z Uherského Hradiště nejlepším reprezentantem omezených možností českého fotbalu.
Martin SvědíkFoto: Luděk Ovesný/Mafra/Profimedia

Slovácko letos potvrdilo, že mu ve Fortuna lize právem patří anglický přívlastek best of the rest - nejlepší ze zbytku. Nejde jen o zopakování čtvrtého místa a výhru v poháru. Jde i o to, jak Slovácko hraje. 

Martin Svědík za 3,5 roku svého působení v Uherském Hradišti vtiskl týmu jasný herní projev a taktický systém. Práce sedmačtyřicetiletého trenéra je dobrým příkladem, jak posunout průměrný klub o velký krok dopředu. Jak toho dosáhl? Jak Slovácko hraje?

Rychlá rozehrávka

Slovácko je typické zarputilou hrou, která v podstatě vychází z klasické typologie tuzemských hráčů založené na bojovnosti. Systém týmu je postaven na dvou vysokých krajních becích, kteří jsou cílem pro nakopávané míče často využívané při rozehrávce od branky. Při ní je obvyklé, že oba beci drží šířku hřiště a jen zřídkakdy se přímo zapojují do rozehrávky ve vlastní třetině hřiště.

Související články

Plzeňská kometa Šulc. Jak moc dobrý je? A o kolik lepší ještě může být?

Ofenzivní klenot Viktorie je v čele tabulky ligových střelců. Nejen proto z něj je žhavý vývozní artikl a hráč pro reprezentaci. Umí toho hodně. Přitom je mu stále 23 let a má tak velký prostor pro zlepšování. Máme pro vás detailní rozbor jeho hry, který pro Šulce nachází i překvapivou pozici.

Česká liga

Nezmar a Slavia jdou před komisi kvůli odposlechům z kauzy Berbr

Etická komise Fotbalové asociace ČR zahájila disciplinární řízení s Janem Nezmarem a pražskou Slavií. Řešit se budou podezření ze sezony 2018/19, kdy sešívaní vyhráli titul a Nezmar jim dělal sportovního ředitele.

Jan Nezmar
Aktualizováno

Galerie: Rekordní nula. Neuer už vládne žebříčku, kde je vysoko i Čech

Manuel Neuer čerstvě překonal i Ikera Casillase a má nejvíc vychytaných nul v Lize mistrů. V popředí tohoto žebříčku je i česká legenda. Projděte si ho v přehledné fotogalerii.

Liga mistrů
Popup se zavře za 8s
Soutěž pro nové předplatitele!

Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! 

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.