Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Tomáš Daníček

Od léta 2019 je autorem účtu Czech Football na sociální síti X. Pomocí jednoduchých modelů postavených na datech společnosti Wyscout a vlastnoručních záznamech ze všech 276 zápasů FORTUNA:LIGY už třetím rokem srovnává hráče napříč všemi kluby a jednotlivými posty. Fotbal je jeho vášní, v zájmu udržení střízlivé mysli pracuje pro Českou rozvojovou agenturu.

Ligová data pod lupou: 11 statistických fenoménů, které mohou rozhodovat

Prošli jsme podrobně data a vybrali z nich trendy, které mohou ve druhé půlce sezony rozhodovat. Co se v aktuálním ročníku Jindřichu Trpišovskému stalo poprvé od jeho působení v Liberci a v čem se jinak zlepšující se Priskeho Sparta fatálně zhoršila? V tomhle jedinečném preview se ale dostane téměř na všechny.

Česká liga

Neznámý Hašek pod lupou. Arabský svět si nepodmanil, ale hlasy z Libanonu dávají naději

Česko doufá, že je s Ivanem Haškem na prahu nové éry a veřejnost stejně jako nový reprezentační trenér pokukuje po MS 2026. Kouč se ale vrací obestřen mlhou z fotbalového světa, do kterého z Česka není vidět. Co o Haškovi skutečně říká jeho mnohaleté angažmá na Blízkém východě?

Komentář

Po devítce tři nuly. Vysvětlíme vám, jak rozložený Zlín zavřel bránu

Jak je možné, že se Pavel Vrba se Zlínem rozloučil historickým debaklem 5:9 a ten stejný tým pod Bronislavem Červenkou hned vzápětí udržel třikrát v řadě čisté konto? Máme vysvětlení vypodložené pokročilými daty.

Data

Jsme tak špatní, jak vybíráme trenéra. Velké reprezentační zúčtování

Proč česká reprezentace nemá tvář a spousta nastupujících hvězd české ligy nemá šanci do ní aspoň nakouknout? „Takhle to dopadá, když trenér nemá vizi, soustavně něco od někoho narychlo přejímá a zároveň nesleví ze svých oblíbenců,“ píše v detailním a ostrém rozboru fotbalový expert Tomáš Daníček.

Komentář
Popup se zavře za 8s