Fotbalové pohádky Zdeňka Folprechta nově i v audioverzi! 🎧 K poslechu zde

Serie A na vlastní kůži. V Římě jděte na AS, řekneme vám proč

13. září 2022
Sdílejte:
Kdo jede do Říma, musí na Olympijský stadion na fotbal. Spolupracovník Football Clubu tam stihl během pěti dnů domácí zápasy Lazia i AS. I kvůli snazšímu pořízení vstupenek doporučuje návštěvu Mourinha a spol. A když se po zápase nedostanete do přecpaného autobusu, můžete se dočkat odměny…
Nový římský fotbalový bůh. Tedy jen v té rudé části města.Foto: bestino/Shutterstock

Když se mi naskytla příležitost k návštěvě Říma, moc dlouho jsem neváhal a koupil letenky. Samozřejmě jsem to udělal až poté, co jsem se podíval na rozpis zápasů místního AS, abych stihl kromě památek i fotbal. Těšil jsem se na zápas s Cremonese.

Brzy jsem ale litoval, že jsem se tak pečlivě nepodíval i do svého diáře. Původně vybraný termín totiž vycházel na dlouho dopředu naplánovanou kamarádovu svatbu. Letenky i ubytování jsem tedy přeobjednal na další týden a díky tomu jsem šel v pátek na Lazio s Interem Milán a v úterý na AS Řím s Monzou. Všechno zlé je pro něco dobré.

S předstihem jsem se vrhl i na nákup vstupenek a AS mě mile překvapilo. Na klubovém webu se daly pořídit už zhruba šest týdnů před utkáním. Stačilo se zaregistrovat, vyplnit pár informací a lístek mi přistál v e-mailu. U Lazia to to tak jednoduché nebylo. Portál na nákup lístků vypadal zastarale a nepřehledně, lístky na mnou vybraný zápas ještě ani nebyly k prodeji. Stránku jsem pak v dalších dnech průběžně sledoval a čekal, kdy budou dostupné. K tomu došlo až týden před zápasem, ale lístků bylo kupodivu ještě docela dost, takže jsem mohl vybírat z více sektorů.

Související články

Prohráli, a přesto si došli pro trofej. Tahle chyba rozhodčího vešla do dějin

Troufneme si tvrdit, že tenhle přes padesát let starý příběh je v době totálního profesionalismu neopakovatelný. Je o jediném vítězi evropského poháru, který na cestě za trofejí prohrál penaltový rozstřel.

Přímák

Pořád nechávejte výhodu! Slavný izraelský rozhodčí i o tom, jak si získat autoritu

Abraham Klein pískal první zápas mezi německým a izraelským klubem po 2. světové válce, i když část jeho rodiny vyvraždili nacisti. Dnes slaví 90. narozeniny. Tenhle velký rozhovor je zároveň exkurzí do zlatých časů mistrovství světa 70. a 80. let i skvělý rádce pro české rozhodčí, kterým do rozhodování hráči stále zhusta nepěkně mluví.

Rozhovor

Video: Pocem, kam jdeš! Španělský zázrak Lamine Yamal školil Brazilce

Je mu šestnáct let, válí za Barcelonu a na chleba si při reprezentačních zápasech maže hráče Brazílie. Seznamte se s kousky Lamine Yamala, největšího fotbalového talentu současnosti.

Zábava
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Získejte přístup ke všem článkům. Nyní za akční cenu 99 Kč měsíčně napořád.

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.