Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Plzeň proti klubu z města duchů. Karabach má válečné kořeny

17. srpen 2022
Sdílejte:
Viktorii na cestě do Ligy mistrů čeká poslední překážka. FK Karabach není jen obyčejný klub, který posledních devět let nechyběl v základních skupinách evropských pohárů. Jde také o připomínku celému světu, že se Ázerbájdžán nevzdá nároku na válkou zmítaný region.
Hráči Karabachu slaví výhru v Budapešti, která znamenala postup už přes třetího soupeře v letošních bojích o Ligu mistrů.Foto: Profimedia

Viktoria Plzeň vstupuje do finální fáze kvalifikace Ligy mistrů. Soupeřem jí v Baku bude FK Karabach, klub, se kterým se už jednou setkala. V sezoně 2016/17 přešli Viktoriáni přes Karabach ve 3. předkole Ligy mistrů po výsledcích 1:1 venku a 0:0 doma. Ázerbájdžánský tým se pak do Česka ve stejné sezoně vrátil ještě jednou a ve skupině Evropské ligy tu podlehl Slovanu Liberec 0:3 - venku se hrálo 2:2 a Jan Sýkora vstřelil po deseti vteřinách nejrychlejší gól druhé nejprestižnější evropské soutěže.

I přes pozitivní bilanci nečeká Plzeň nic jednoduchého, jak se dá v této fázi soutěže čekat. Její soupeř vyhrál ázerbájdžánskou ligu osmkrát za posledních deset let. Co se týče národního koeficientu, Ázerbájdžán se v současnosti nachází deset míst pod Českem, Karabach ovšem najdeme čtyři místa nad Viktorií. Je totiž prakticky jediným tamním klubem, který do koeficientu přispívá.

Související články

Proslulý chraplák zachraňuje Everton. Věří, že se už odrazili ze dna

Sean Dyche je známý jako anglický manažer staré školy, k čemuž nepochybně přispívá jeho proslulý chraplák. Mimo hřiště je však lodivod Evertonu milý chlapík, který si rád zavtipkuje i v tíživých situacích, což potvrdil i v následujícím rozhovoru.

Rozhovor

Talent Slončík. Statistiky nevidí, jak moc dobrý je

Tom Slončík je jedním z nejzajímavějších mladých hráčů v lize. V 19 letech už nastoupil do 40 ligových zápasů, nakukuje do reprezentační U21 a spekuluje se o zájmu hned několika klubů. Zlínský talent vám detailně představíme s využitím dat, popíšeme jeho potenciál a zamyslíme se, kam by mohl v létě odejít a jak by tam s ním pracovali.

Česká liga

Video: Fantastické nůžky do Ligy mistrů. Boloňská kometa dobývá Itálii

Kandidátů na pozice zajišťující Ligu mistrů bylo před startem této sezony Serie A spousta. Málokdo by ale mezi ně zařadil Boloňu. Tým ze severu Itálie si jde ale nekompromisně za svým. Proti AS Řím nasměrovaly Boloňu k výhře parádní nůžky Oussamy El Azzouziho.

Serie A
Popup se zavře za 8s
Soutěž pro nové předplatitele!

Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! 

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.