Fotbalové pohádky Zdeňka Folprechta nově i v audioverzi! 🎧 K poslechu zde

Husí kůže ve Frankfurtu, sloup v Augsburgu. Vyrazili jsme na Bundesligu

02. červen 2022
Sdílejte:
Bundesliga je nejbližší a tím pádem nejlépe dostupná top ligová soutěž z Česka. Vyrazili jsme do Frankfurtu a Augsburgu vyzkoušet bratwurst i vyprodané stadiony.
Fanoušci Frankfurtu při zápase s Hoffenheimem, kde jsme byli.Foto: Profimedia

Výlety sice v druhé polovině dubna skončily s nepovedenou bilancí jedné remízy a jedné prohry, i tak ale návštěvu bundesligových stadionů můžeme doporučit.

Vstupenky jsou za dobrou cenu a dají se pořídit na klubových webech i pár dnů před zápasem. Až budete hledat program na víkend, rozhodně byste Bundesligu měli vzít v potaz.

Frankfurtská jednota

Kdo byl ve Frankfurtu na Waldstadionu rozhodně vám doporučí tam jet. Na stadionu je přes 50 tisíc lidí a většina z nich opravdu fandí, kotel zpívá nejen celý zápas, ale výrazně žije před i po zápase. Je to zážitek, za kterým se rozhodně vyplatí vyrazit. Frankfurt je nějakých 350 kilometrů od západní hranice Česka, takže jde o ideální tip na víkendový výlet.

Do Frankfurtu jsme se vydávali devět dnů po slavném vítězství Eintrachtu na Barceloně v Evropské lize. Lístky jsem kupoval zhruba týden dopředu a trochu jsem se obával, že vzhledem k tamní euforii už nebudou. Pár jich k dispozici ale stálo bylo. Kupoval jsem je přes web Eintrachtu, platil jsem kartou jako v běžném e-shopu. Vše šlo, jak má.

Související články

Ulich: Zájem o Hradec dál máme. A teď jsme silnější

V roce 1995 byl u slavné hradecké výhry v Poháru ČMFS a následné jízdy Pohárem vítězů pohárů jako hráč. O dvaadvacet let později se podnikatel Ivo Ulich neúspěšně ucházel o majetkový vstup do klubu, který se město dlouhodobě snaží prodat. A zájem má stále. „Já zbraně neskládám,“ prohlašuje odhodlaně.

Rozhovor

Glosář Luďka Mádla: Repre jako „S“? Věřme, že příště

Ivan Hašek odstartoval dvěma výhrami se spoustou nedostatků. Tým nutně potřebuje návrat Vladimíra Coufala. A pomohlo by, kdyby sám sebe našel Ladislav Krejčí.

Glosář

Euro 2024 přehledně: Kde a kdy hraje Česko? A dají se ještě pořídit vstupenky?

Česko už zná všechny soupeře ve skupině F na Euru 2024, které se hraje v Německu. Všechno, co o evropském šampionátu potřebujete vědět, najdete v následujícím průvodci.

Cesta na Euro
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Získejte přístup ke všem článkům. Nyní za akční cenu 99 Kč měsíčně napořád.

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.