Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Jan Podroužek

Jan Podroužek je bývalý vedoucí fotbalového oddělení deníku Sport, který naposledy dělal sportovního manažera v Dynamu České Budějovice. Momentálně vystupuje jako jeden z diskutujících v podcastu Kudy běží zajíc.

Po žních by měl přijít zásadní řez. Podroužek vysvětluje, proč by zúžil nejen ligu

Český fotbal dělá obrovské ekonomické pokroky, ale chybí mu soutěžní systém, který by dlouhodobě zvyšoval (nejen) sportovní kvalitu. Jak na to, o tom i s přihlédnutím k vlastním zkušenostem píše v komentáři Jan Podroužek, bývalý sportovní manažer českobudějovického Dynama.

Komentář

Komentář Jana Podroužka: Český moneyball. Stavíme pevnější pilíře pro lepší budoucnost

Kdyby praotec Čech vystoupal na Říp dnes, musel by říct, že se tu především hraje dobrý fotbal. Vystupujeme daleko ze svého stínu, za což Slavii, Spartě a taky Plzni patří hluboká poklona. Měřítkem je mimořádně vysoké procento příjmů ze soutěží UEFA, stoupá koeficient a těšíme se na budoucnost. Ale na tu ještě bacha…

Komentář

Komentář Jana Podroužka: Kalendář nenafoukneme, na kluby čekají další velké investice

I když to mnozí majitelé klubů nechtějí slyšet, tak jednoduše platí, že elitní fotbal si žádá stále větší investice. V zimě se prostě hrát bude a jestli má fotbal vypadat dobře, i když mrzne a nasněží, tak se bez dalších peněz do rozvoje neobejdeme. Příjmy lize teď rostou, je třeba je dobře využít.

Komentář

České koláče pro Cruijffa. Otec nizozemského totálního fotbalu byl z Nymburka

Totální fotbal? Na jeho vzniku má velký podíl český trenér František Fadrhonc, který změnil nizozemský fotbal. Dnes je 109 let od jeho narození, proto znovu publikujeme text z jednoho z předchozích tištěných FC magazínů. Najdete v něm i exkluzivní vzpomínky Johana Cruijffa.

Legendy
Popup se zavře za 8s