Video: Chorý zase úřadoval. Měl jít ven, řekla komise

02. říjen 2023
Sdílejte:
Tomáš Chorý znovu po roce zaútočil hlavou na Asgera Sörensena a i tentokrát vinou chybujících rozhodčích unikl trestu. Ondřej Pechanec ani Jan Machálek u VARu ho ze hřiště neposlali, i když měli.
Tomáš Chorý na momentce ze sobotního zápasu.Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

„V 74. minutě utkání měl rozhodčí vyloučit hráče hostujícího družstva č. 15 (Chorý – poznámka redakce) za udeření soupeře temenem hlavy do oblasti spánku. V souboji se nejdříve dopustil přestupku držení hráč domácího družstva č. 25 (Sörensen). Z dostupných záběrů nelze s jistotou prokázat úmysl hráče hostujícího družstva č. 15, jednalo se však o nepřirozený pohyb hlavy a tím došlo k ohrožení zdraví soupeře. VAR měl v tomto případě intervenovat,“ uvedla k situaci ze sobotního ligového šlágru, který Sparta vyhrála 2:1, komise rozhodčích.

K podobné situaci došlo už loni na podzim, kdy Sparta vyhrála v Plzni 1:0 a Chorý dal v souboji o míč Sörensenovi hlavičku, tenkrát zepředu do Dánovi tváře. Ani tuhle situaci tenkrát rozhodčí zápasu nepotrestali a Chorý tak unikl trestu, který by za hrubou hru zasloužil.

„Chorý měl být vyloučený za úmyslné udeření soupeře hlavou, měla přijít intervence od videa. Jednalo se o hrubou chybu videoasistenta,“ uvedla loni na podzim komise rozhodčích ještě pod vedením Radka Příhody. Hlavní sudí Dalibor Černý tehdy hlavičku Chorého neviděl, videoasistent Pavel Franěk zákrok přezkoumal, ale chybně rozhodl, že se nic nestalo. Následně byl za tuto chybu suspendován.

Chorý nikoli, protože disciplinární komise loni rozhodla, že podle vlastního výkladu pravidel nemůže surovost plzeňského útočníka šetřit. Důvod? Disciplinární komise nešetří incidenty, které rozhodčí zápasu neviděli. Proto se ani tentokrát nedá očekávat dodatečné potrestání Chorého za jeho nebezpečnou hru.

Komise rozhodčích dnes kromě jiného také uvedla, že sudí naopak správně rozhodli složitou situaci ze zápasu Teplic se Slavií, kdy hostům zrušili gól Mojmíra Chytila. „V 73. minutě utkání rozhodčí na základě intervence VAR správně neuznal branku hostujícího družstva z důvodu ofsajdu hráče hostujícího družstva č. 35 (Jurásek), který patou tečoval střelu svého spoluhráče č. 13 (Chytil). Situaci předcházel souboj hráče domácího družstva č. 46 (Beránek) a hráče hostujícího družstva č. 35 (Jurásek). Domácí hráč zasáhl ve skluzu míč, o přestupek se nejednalo.

Související články

Hlavu jsem měl už rozlítanou! Matěj Šín o konci v Baníku a prvních dojmech z Alkmaaru

„Loučení s Baníkem bylo hodně emotivní, byl jsem naměkko,“ přiznává Matěj Šín. Po letech v Ostravě se talentovaný záložník vydává na velkou výzvu do Alkmaaru, kde chce prodat své schopnosti a zároveň se poprvé osamostatnit i mimo hřiště.

Rozhovor

Místo ligy můžete na Ligu mistrů. Bude lepší Prosek než Letná?

Pražská S čeká o víkendu rozhodující zápas předkol o Ligu mistryň. Sparta narazí na AS Řím, Slavia na VAlerengu. Jaké jsou šance na postup?

Ženský fotbal

Nejoblíbenější muž v lize? I fotbal dělají lidi s běžnými starostmi, ukazuje Frťalův příběh

Že prý hezké příběhy netáhnou, a proto je nikdo nepíše a nečte. Newsletter Přímák ale pro vás teď jeden takový má…

Přímák
Popup se zavře za 8s