E-shop Football Club: Předplatné webu, knihy a mnohem více!

Nedělali jsme tam kašpárky. Jakub Podaný kraloval Indii s hráči z Atlética

13. listopad 2022
Sdílejte:
Jakub Podaný má možná nejexotičtější titul, jaký kdy český fotbalista získal. V roce 2014 s týmem, který spoluvlastnilo Atlético Madrid, ovládl indickou superligu s evropskými hvězdami. V rozhovoru vysvětluje, proč pro něj tři měsíce v Indii byly zážitkem na celý život.
Jakub Podaný slaví se spoluhráčem Arnalem Llibertem vítězné finále.Foto: ATK

Jak jste se dostal do Indie?

Byl jsem tehdy už nějakou dobu ve Spartě a nepodařilo se mi vybojovat pozici v základní rotaci. Chodil jsem po hostováních. Před Indií jsem byl naposledy v řeckém AEL Kallonis, kde se mi to opravdu povedlo a byl jsem nejvytíženějším hráčem celého ročníku. Po návratu do Sparty na mě přišly nějaké nabídky. Čekal jsem, co se bude dít. Sparta na předsezonní tiskovce prohlásila, že si mě chce nechat a dá mi šanci. Nicméně asi po pěti dnech v Praze mě nevzali na soustředění a řekli mi, ať jdu do béčka a jestli chci jít na hostování, tak můžu, ale musím podepsat prodloužení smlouvy o dobu dalšího hostování.

Pro mě už by to ale bylo asi potřetí a navíc po povedeném angažmá, po kterém jsem ani nedostal šanci se poprat o místo v A týmu. Další působení ve Spartě tak pro mě ztrácelo smysl a řekl jsem, že další prodloužení nepodepíšu. Zůstal jsem tedy v béčku a měl jsem zákaz hrát zápasy. Pak se zavřely přestupové trhy v Evropě a přišla nabídka na Indii. Sparta na to nakonec přistoupila i bez prodloužení smlouvy z mojí strany. Bylo to pro ni lepší než mě platit.

Související články

„Tak já budu vostrej!“ Reportáž z fotbalových nebes v Liverpoolu

Přečtěte si dojemnou reportáž Karla Tvaroha, reportéra stanice Canal+ Sport, který byl na Anfieldu a v jeho zázemí u toho, když spolu napřímo o anglický titul bojovaly dvě těžké váhy. Tenhle zápas Liverpoolu s Manchesterem City (1:1) byl skvělý.

Reportáž

Glosář Luďka Mádla: Ligová inventura, ďábel snad nohu z plynu nestáhne

Nejen boj o titul. Sledujme i honičku o čtvrté místo, snahu klokanů vše ještě spravit nebo odmítání Černého Petra. A uhodnete skokana roku?

Glosář

Žádné míče, žádné sítě. Jak poslední nefotbalová země světa staví nároďák

Vyťukal jsem telefonní číslo. Měl jsem v Praze devět hodin ráno, Justin Walley v Tichomoří osm večer. „Ahoj. Jsem na Marshallových ostrovech. Nemají tu fotbalisty, nemají tu hřiště. Jsme jako evangelisti. Ještě letos chceme odehrát první zápas,“ řekl mi. Tohle je příběh dobrodruha, co pomáhá vybudovat národní tým v poslední zemi OSN, která svou reprezentaci ještě nemá.

Zelená je tráva
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Získejte přístup ke všem článkům. Nyní za akční cenu 99 Kč měsíčně napořád.

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.