Útok na rozhodčího. Brankáři Cádizu hrozí až dvanáctizápasový trest

12. březen 2023
Sdílejte:
Brankáři Cádizu Jeremiasi Conanu Ledesmovi hrozí za útok na rozhodčího dlouhý zákaz činnosti. Použil spoluhráče jako beranidlo.
Jeremias Ledesma, brankář CádizuFoto: Saolab Press / Shutterstock

Večerní sobotní zápas mezi Cádizem a Getafe byl velmi drsný. Rozhodčí Hernandez Hernandez už v normální hrací době nařídil dvě penalty a po druhé žluté kartě vyloučil Domingose Duarteho z Getafe.

Krátce po skončení desetiminutového nastavení se po zhlédnutí videozáznamu rozhodl pro penaltu znovu, podruhé ve prospěch Getafe. Enes Ünal ji stejně jako první pokutový kop proměnil a stanovil konečné skóre 2:2 - ve 106. minutě.

Poté v Andalusii vřely emoce. Obránce Cádizu Iza zezadu napadl Juana Iglesiase, když hráč Getafe slavil vyrovnání. Iza za tento zákrok dostal červenou kartu a následovala potyčka.

Takhle ne. Iza napadl slavícího hráče zezadu.

To navíc nebyl konec, potyčky pokračovaly v katakombách. Pozornost se nyní soustředila na rozhodčího Hernandeze Hernandeze, kterého hráči Cádizu napadli.

Rozhodčí tuto akci zaznamenal do zápisu o utkání takto: „Když jsme se nacházeli v tunelu před šatnami, do kterého nám zabránili vstoupit, místní hráč Jeremias Conan Ledesma strčil do spoluhráče, který stál za mnou, s cílem, aby mě udeřil, což se mu podařilo."

Brankáři Ledesmovi nyní hrozí přísný trest zastavení činnosti na čtyři až dvanáct zápasů. Rozhodčí si v zápise stěžuje i na další nepřístojné chování od členů domácího týmu, konkrétně na křičení nebo strkání.

Není to poprvé v této sezoně, kdy se Cádiz cítí ukřivděný. Andalusané dokonce požádali o přerušení ligy, protože v utkání s Elche (1:1) byl v jejich neprospěch uznán gól z ofsajdu.

Zákrok, po kterém se kopala penalta. Hosté z ní vyrovnali, domácí to neustáli.

Související články

Vyrazte na olympiádu, lístky jsou. Na turnaji chybí obhájci i evropští šampioni

Exotika, velká jména i absentující favoriti. To je fotbalový turnaj pod pěti kruhy. Jestli máte chuť na zápasy na slavných francouzských stadionech, můžete vyrazit…

Přímák

Ničeho nelituju a mám plán. Samek to v Itálii nebalí, chce se odrazit k lepším časům v Serii B

Daniel Samek má za sebou dva roky v italském Lecce. K titulu se Slavií tam přidal mistrovskou trofej v ceněné Primaveře. Juniorskou ligu už ale hrát nechce a teď doufá, že se už brzo přesune do Serie B, o čemž právě jedná. O své italské cestě vypráví v rozhovoru s FC.

Rozhovor

Zbrojovka zevnitř. Sportovní ředitel Psotka o změně majitele i neviditelných problémech

Jak se pracuje v klubu, který pohledem zvenku v poslední době vypadal jako rozbitý? Ve velkém rozhovoru o tom mluví Zdeněk Psotka, sportovní manažer Zbrojovky.

O stupínek níž
Popup se zavře za 8s