Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Bez profesionalizace nám ujede vlak, shodují se Pěničková s Bužkovou

23. srpen 2022
Sdílejte:
Jak daleko má Česko k reprezentacím z anglického eura? Jak se zdejší kluby připravují na kvalifikaci Ligy mistryň a jaký je život fotbalistek v české lize? O tom v novém díle Football Club podcastu mluví trenérka Blanka Pěničková a hráčka Kateřina Bužková.
Blanka Pěničková (vlevo) a Kateřina BužkováFoto: Tomáš Cetkovský

Fotbalové léto na britských ostrovech patřilo bez nadsázky fotbalistkám. Letošní mistrovství Evropy žen lámalo rekordy v návštěvnosti a nabídlo velmi zajímavé příběhy. Pro domácí reprezentaci Anglie navíc skončilo prvním zlatem v historii.

I tuzemské fotbalistky měly během prázdnin napilno s přípravami na nový ligový ročník. Třeba SlaviaSparta se v rámci přátelských utkání utkaly i s Realem Madrid, aby byly dobře nachystané na kvalifikaci Ligy mistryň.

V dalším díle Football Club podcastu pokračujeme s projektem Girl Power a opět se bavíme o ženském fotbale. Tentokrát s legendou ženské Slavie i fotbalové reprezentace Blankou Pěničkovou a s fotbalistkou pražské Sparty Kateřinou Bužkovou, která aktuálně hostuje ve Slovanu Liberec.

Obě poodhalí své fotbalové začátky nebo zkušenosti z rozdílných období rozvoje ženského fotbalu v Česku. Probereme výhody a nevýhody zahraničního angažmá a potenciál, který (ne)skrývá případný postup české reprezentace na velký turnaj.

Třeba vás poslech tohoto dílu podcastu inspiruje k návštěvě nejvyšší české soutěže fotbalistek, která už odstartovala. Slavia obhajuje double z minulé sezony.

Hlavní témata podcastu:

1:08 – Dozvuky letošního mistrovství Evropy v Anglii.

3:23 – Divácký zájem.

11:47 – Fotbalové začátky Blanky Pěničkové a Kateřiny Bužkové.

17:40 – Specifika ženského fotbalu.

20:12 – Přípravy na novou sezonu.

27:12 – Podmínky hráček v české lize vs. zázemí v zahraničních ligách.

33:08 – Ambice české reprezentace.

FC podcasty najdete na:

Podcast vznikl v rámci projektu Girl Power, kde se snažíme upozornit na ženský fotbal. Na hru samotnou, ale i na její společenský přesah. Partnery Girl Power jsou výrobce sportovního oblečení, vybavení a obuvi PumaHeroine, magazín o hrdinkách cílící na ženské publikum.

FC na papíře

Obálka od Ilony Polanski prozrazuje, že v čísle 21 (02/2022) řešíme ženský fotbal. Druhý tematický blok je o vlastnictví klubů. Další číslo už se blíží, vyjde v půlce září a bude to velké, těšte se! Kromě jiného v něm bude série textů ke 100 letům Baníku.

To chci!

Související články

Je sobota, protože je fotbal. Reportáž z pralesa

Fotbal není jenom Premier League. Za kopanou se dá vyrazit i za barák. Nebo během dne objet čtyři utkání napříč okresem. A přesně to jsme udělali. S tužkou na poznámky, od juniorky Benešova po poslední tým tamní okresní soutěže. Co jsme zažili?

Amatéři

Český sport jde s dobou a digitalizuje. Platformu EOS používá už 500 klubů

Přibývá sportovních klubů, které se při správě veškeré agendy spoléhají na moderní technologie a digitalizaci. Výjimkou není ani amatérský fotbal. Funkcionářům i členům oddílu totiž zbyde víc času na sport samotný.

Tiskové zprávy

Žádný návrat do Bayernu. Nagelsmann prodloužil u německého nároďáku

Julian Nagelsmann se po Euru do Bayernu nevrátí, jak se o tom v poslední době hojně spekulovalo. Místo toho šestatřicetiletý trenér prodloužil smlouvu jako kouč národního týmu. A to až do roku 2026, do příštího MS.

Cesta na Euro
Popup se zavře za 8s