Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Polepšený Benzema má Zlatý míč. Dřív dělal problémy, teď zázraky

17. říjen 2022
Sdílejte:
Má za sebou úžasnou sezonu, kterou pozlatil. Karim Benzema dotáhnul Real Madrid ke 14. triumfu v Lize mistrů i k vítězství v La Lize. Jako správný lídr, což je nálepka, kterou by mu ještě před pár lety nikdo nedal. Francouz úspěšně potlačuje svou temnou stránku.
Karim Benzema slaví vítězný gól proti Manchesteru City v semifinále Ligy mistrů.Foto: Profimedia

Čísla Karima Benzemy v sezoně 2021/2022, za kterou teď dostal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa, jsou všeříkající. Francouz se v La Lize stal suverénně nejlepším střelcem (27 gólů) a druhým nejlepším nahrávačem (12 asistencí). Díky 15 gólům v Lize mistrů zase vládnul kanonýrům v Evropě.

Není divu, že útočník Realu Madrid Zlatý míč získal. Po jeho zvolení volali osobnosti jako Gary Lineker, Zinedine Zidane nebo Rio Ferdinand. „Obránce se Benzemy musí hrozně bát. Když je na hřišti, nesmíte ani na vteřinu polevit. Je to jeden z mých nejoblíbenějších hráčů vůbec,“ poklonil se posledně jmenovaný.

Slova uznání sbírá Benzema jako na běžícím páse pochopitelně i od svých spoluhráčů. „Je to neuvěřitelný hráč a je ctí s ním hrát,“ uvedl například Fede Valverde. „Po tréninku se mnou piloval zakončení, hrozně mi v tom pomohl,“ vyznal se Vinícius Junior, jenž v minulé sezoně po Benzemově boku udělal velký výkonnostní skok.

Přitom v říjnu roku 2020 nic nenasvědčovalo tomu, že půjde o silné spojení. Kamery totiž zachytily, jak Benzema o poločasové přestávce při zápase v Mönchengladbachu nabádá spoluhráče Ferlanda Mendyho, aby Viníciusovi nepřihrával. „Ten hraje proti nám,“ postěžoval si nekolegiálně.

Související články

Český sport jde s dobou a digitalizuje. Platformu EOS používá už 500 klubů

Přibývá sportovních klubů, které se při správě veškeré agendy spoléhají na moderní technologie a digitalizaci. Výjimkou není ani amatérský fotbal. Funkcionářům i členům oddílu totiž zbyde víc času na sport samotný.

Tiskové zprávy

Žádný návrat do Bayernu. Nagelsmann prodloužil u německého nároďáku

Julian Nagelsmann se po Euru do Bayernu nevrátí, jak se o tom v poslední době hojně spekulovalo. Místo toho šestatřicetiletý trenér prodloužil smlouvu jako kouč národního týmu. A to až do roku 2026, do příštího MS.

Cesta na Euro

Zlomí Kane prokletí? A má k triumfu v Lize mistrů blíž Mbappé, nebo Bellingham?

Liga mistrů během čtvrtfinálových bojů znovu ukázala své kouzlo. Je Bayern v menší krizi, než píší média? Bylo vystoupení Realu ostudou, nebo účel světil prostředky? A kdo má nejlíp nakročeno k celkovému triumfu? Vše o vrcholné fázi prestižní soutěže rozebírá nový díl FC podcastu.

Podcast
Popup se zavře za 8s
Soutěž pro nové předplatitele!

Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! 

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.