Football Club x Kudy běží zajíc: Velký speciál k EURU 2024! Předobjednávky zde

Fotbalový Kába Cup čeká desáté jubileum. Turnaj pomůže i malé Magdalénce

27. listopad 2023
Sdílejte:
Fotbalový turnaj Kába Cup pro mladé naděje z okresních přeborů, který pořádá bývalý ligový záložník Jiří Kabyl, oslaví desátý ročník. Účastníky čeká řada novinek včetně charitativního projektu.
Momentka z minulého ročníku Kába Cupu.Foto: Kába Cup

Unikátní fotbalový turnaj pro mladé naděje z okresních přeborů, který má dopřát dětem i na této úrovni speciální zážitky a upevnit jejich zájem o sport jako takový. Už desátým rokem se tímto mottem řídí bývalý ligový záložník Jiří Kabyl, jenž je patronem a zároveň šéfem celého Kába Cupu. Ten nyní vstupuje do prvního velkého jubilea a pro své účastníky si připravil bohatou porci novinek. Včetně dalšího charitativního projektu.

Když někdejší záložník ve službách České Lípy, Olomouce či Teplic přišel před deseti lety s myšlenkou turnaje pro mladé fotbalisty z menších klubů, dorazilo mu na úvodní ročník necelých 200 účastníků. Dnes se může na svém prvním kulatém jubileu, které již tradičně obohatí finále v Horních Počaplech, pochlubit téměř desetinásobným nárůstem zájemců.

Za deset let Kába Cupu prošlo pod křídly zakladatele Jiřího Kabyla okolo 7000 fotbalových nadšenců ze 195 různých oddílů. Postupně se z okresu Mělník rozšířil do všech 12 okresů Středočeského kraje a desátý ročník navíc obohatí rovněž pět hostů z dalších koutů domácí fotbalové mapy.

Yoursport/Macron jsou partnery projektu Girl Power!

Jsme yoursport. Už od roku 2013 zajišťujeme sportovním klubům kompletní vybavení a špičkový servis. Zvládneme se postarat o ligový tým, ale baví nás i spolupráce s menšími kluby. Dodáváme kvalitní vybavení od značky Macron, která obléká řadu velkých fotbalových, basketbalových, ragbyových i dalších sportovních klubů a na evropském trhu patří k absolutní špičce. Jakýkoliv sportovní klub tak dokážeme obléknout od hlavy až k patě, a to včetně realizačního týmu a fanoušků. Řídíme se jednoduchým heslem: Vy sportujete, my se staráme!

Na to se podívám!

„Za celou tu dobu jsme s Kába Cupem udělali obrovský progres. Turnaj se nám podařilo posunout po všech stránkách a jsem moc rád, že za námi každým rokem přijíždí větší počet fanoušků našeho projektu,“ neskrýval nadšení bývalý fotbalista, jenž po aktivní kariéře nastoupil na dráhu delegáta soutěží.

„Nabídnout těm klukům jedinečné zážitky, zahrát si o zajímavé ceny a celkově v nich budit nadšení k tomuto sportu, to je na tom to nejkrásnější. A jejich zapálení a upřímná radost všech účastníků jsou poté pro mě jakožto patrona velkým zadostiučiněním,“ dodal Kabyl na oficiálním zahájení desátého ročníku v pražských Třeboradicích.

Každým rokem nabízí Kába Cup svým vítězům zájezd na německou Bundesligu, kam se šampioni posledního turnaje z Unhoště vydají také letos v prosinci. Při pátém ročníku si vítězové pro změnu užili dvoudenní výlet za fotbalem do Salzburgu, ve hře jsou pravidelně rovněž vstupenky na reprezentaci, evropské poháry či ligová utkání.

Fotbal pomáhá

Kromě pravidelné charitativní dražby dresů jmen jako Tomáš Rosický, Petr Čech, Jaromír Jágr či dokonce Cristiano Ronaldo se Kabyl se svým projektem věnuje i dalším dobročinným akcím. Například od 8. ročníku je Kába Cup adoptivním rodičem tučňáka v ZOO Praha, kromě toho je však každý turnaj spojený s příběhem nemocného dítěte.

A pomáhat se tento fotbalový projekt rozhodl i pro nadcházející jubilejní ročník. Tentokrát si jako hlavní tvář turnaje vybral tříletou holčičku Magdalénku, která trpí vzácným syndromem, známým rovněž jako „nemoc hadrových panenek“. „Všichni známe své životní soupeře. Magdálenka už ho zná taky, bohužel ale zatím nezná cestu ke zdárnému konci,“ pronesl Kabyl. Magdalénce můžete pomoci na transparentním účtu: 131-1840970207/0100.

Na oficiálním zahájení tak společně se starostkou obce Horní Počaply Pavlou Lapčíkovou vyzval všechny účastníky turnaje k podpoře místní holčičky, které byl k této příležitosti vytvořen speciální transparentní účet. Jako první hned přispěla společnost yoursport, hlavní partner turnaje Kába Cup, která odeslala částku v hodnotě 10 tisíc korun.

„Náš hlavní sponzor se ztotožňuje s podporou menších oddílů a také dětí, které nemají to správné životní štěstí. Kromě daru na transparentní účet bude přispívat rovněž dalšími procenty z každého nákupu, čehož si moc vážíme,“ potěšilo Kabyla. Společnost yoursport posléze věnovala také zdarma vybavení značky Macron pro oddíly, které zvítězily v závěrečné tombole.

Finále 10. ročníku je naplánováno na 23. června příštího roku. Vítěz bude opět korunován v areálu fotbalového stadionu v Horních Počaplech, tentokrát už také s novým logem, které bylo odhaleno v průběhu oficiálního zahájení.

Související články

Komplikace pro nový Ďolíček. Příprava rekonstrukce jde ale kupředu

Stále reálněji vypadají plány majitele fotbalových Bohemians 1905 na začátek prací v Ďolíčku. Rodina Jakubowiczova totiž pokračuje v přípravách rozsáhlé rekonstrukce ikonického stadionu. Daří se jí postupně „odškrtávat“ povinné právní kroky. Nově ale přišla i jedna komplikace.

Stadiony

Jak si užít zápasy o sestup? Přiblížíme vám kouzlo napínavých záchranářských soubojů

Už dlouho nebyl finiš Fortuna ligy tak napínavý i ve spodních patrech tabulky. Zůstane Černý Petr nakonec Karviné, Zlínu nebo Českým Budějovicím? Anebo se do boje o prvoligovou existenci můžou namočit i Pardubice a Jablonec? Vojtěch Mrklas a Tomáš Daníček rozebírají, na co se v zápasech o život můžete těšit.

Podcast

Kdo vyhraje titul? Tři důvody pro Spartu, Slavii pomáhá faktor Ewerton

Favoritem na titul je Sparta. Fotbaloví analytici Tomáš Daníček a Vojtěch Mrklas našli důvody v rozlosování nadstavby i v tom, co pražská S předvádějí na hřišti.

Česká liga
Popup se zavře za 8s