Drzá nabídka na Haalanda. Chceme ho na hostování, píše City soused ze sedmé ligy

15. listopad 2022
Sdílejte:
Ashton United láká Erlinga Haalanda na soutěžní fotbal během příštích šesti týdnů, kdy bude mistrovství světa. Dává to větší smysl, než kdyby hrál šest týdnů golf, píše klub.
Mám to vzít?Foto: Christian Bertrand / Shutterstock

Takhle se říká o pozornost.

Ashton United z Northern Premier League Premier Division, sedmé úrovně anglického fotbalu, poslal oficiální nabídku na hostování Erlinga Haalanda ze sousedního Manchesteru City.

Například britský The Guardian píše o „drzé“ nabídce. Jde o to, že Norsko se nekvalifikovalo na mistrovství světa v Kataru a klubový špičkový fotbal se po dobu turnaje zastaví.

V Ashtonu věří, že mohou útočníkovi nabídnout perfektní řešení, které mu pomůže udržet si zápasovou kondici.

„Prostě to dává smysl,“ uvedl manažer Robins Michael Clegg pro klubový web. „City nehrají a my chceme pomoci tím, že udržíme Erlinga fit. Dává to větší smysl, než kdyby hrál šest týdnů golf.“

„Myslíme si, že se nám bude skvěle hodit a opravdu dobře zapadne do dynamiky našeho týmu,“ dodal Clegg.

Ashton, který sídlí deset kilometrů od Etihad Stadium, je ve své divizi jedenáctý a v sobotu v Gainsborough prohrál 2:0 před 622 diváky.

Haaland po letním přestupu z Dortmundu do City za 51 milionů liber vstřelil 23 gólů v 18 zápasech v Premier League, dalších pět přidal ve čtyřech zápasech Ligy mistrů.

Pep Guardiola minulý týden řekl, že Haaland dostane nějaké volno, než se začátkem prosince vrátí k tréninku. Zástupci City zatím na nabídku svého souseda nereagovali.

Související články

Vyrazte na olympiádu, lístky jsou. Na turnaji chybí obhájci i evropští šampioni

Exotika, velká jména i absentující favoriti. To je fotbalový turnaj pod pěti kruhy. Jestli máte chuť na zápasy na slavných francouzských stadionech, můžete vyrazit…

Přímák

Ničeho nelituju a mám plán. Samek to v Itálii nebalí, chce se odrazit k lepším časům v Serii B

Daniel Samek má za sebou dva roky v italském Lecce. K titulu se Slavií tam přidal mistrovskou trofej v ceněné Primaveře. Juniorskou ligu už ale hrát nechce a teď doufá, že se už brzo přesune do Serie B, o čemž právě jedná. O své italské cestě vypráví v rozhovoru s FC.

Rozhovor

Zbrojovka zevnitř. Sportovní ředitel Psotka o změně majitele i neviditelných problémech

Jak se pracuje v klubu, který pohledem zvenku v poslední době vypadal jako rozbitý? Ve velkém rozhovoru o tom mluví Zdeněk Psotka, sportovní manažer Zbrojovky.

O stupínek níž
Popup se zavře za 8s