Získejte mikinu Puma zdarma k ročnímu předplatnému webu

Radek Sedlmaier

Fotbalový nadšenec, asistent produkce Sporty TV a člen Klubu sportovních novinářů.

Jsme teď strašně hladoví, říká slávista Chytil. Láká ho cizina?

„Po neúspěšné minulé sezoně teď nic nevypustíme,“ říká v rozhovoru s FC Mojmír Chytil, který po roce a půl ve Slavii zažil první výhru v derby, pod kterou se navíc gólově podepsal. Vedle cílů, které teď se Slavií má, probereme i jeho aktuální absenci v reprezentaci nebo jeho pohled na možný přestup do zahraničí.

Rozhovor

Přístup kolem reprezentace je teď profesionálnější, říká Michal Sadílek

V šestnácti odešel do Nizozemska, kde se poslední roky ve Twente usadil mezi nizozemskou elitou. „Pro mě to byla perfektní volba,“ říká o brzkém odchodu z Česka Michal Sadílek v rozhovoru s Football Clubem. V něm porovnává český a nizozemský fotbal i reprezentační trenéry Šilhavého a Haška.

Rozhovor

Holandská kometa Janošek: Chci do top nizozemského klubu nebo jedné z nejlepších lig

Ještě před dvěma roky hrál za béčko Baníku ve třetí lize. Loni přestoupil z Pardubic do druhé nizozemské ligy. Bredě výrazně pomohl k postupu a teď má za sebou první zápasy v Eredivisie i překvapivý skalp Ajaxu. Šestadvacetiletý Dominik Janošek to vše rekapituluje v rozhovoru s FC.

Rozhovor

Ničeho nelituju a mám plán. Samek to v Itálii nebalí, chce se odrazit k lepším časům v Serii B

Daniel Samek má za sebou dva roky v italském Lecce. K titulu se Slavií tam přidal mistrovskou trofej v ceněné Primaveře. Juniorskou ligu už ale hrát nechce a teď doufá, že se už brzo přesune do Serie B, o čemž právě jedná. O své italské cestě vypráví v rozhovoru s FC.

Rozhovor

Nikoho nezajímá, co si myslíte. Italský sen (i utrpení) Lukáše Vorlického

V 15 letech odešel do Itálie a letos v 21 debutoval v Serii A. Mezitím se Lukáš Vorlický potýkal a dál potýká se zdravotními problémy, které ho už dostávaly na hranu. Byl sám s hlavou plnou pochybností. V rozhovoru odhaluje, kde bere sílu. „I kdyby fotbal nevyšel, zkušenosti z Itálie mi nikdo nevezme,“ říká.

Rozhovor

Famózní stadion, hrdina v rukavicích a naštvaný Mourinho. Finále Evropské ligy na vlastní kůži

S novinářskou akreditací se vydávám na finále druhé nejprestižnější evropské klubové trofeje. Čeká mě návštěva nádherného města, elektrizující atmosféra v moderním fotbalovém svatostánku a zápas plný emocí. Na tuhle noc v Budapešti jen tak nezapomenu.

Groundhopping
Popup se zavře za 8s