Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Věřím, že už si nedovolí. Za napadení rozhodčích padly pokuty i zákazy činnosti

13. září 2022
Sdílejte:
Zápas pražské 1. B třídy skončil napadením rozhodčích i delegáta. Vzduchem létaly ostré nadávky, pěsti a domácí si podle zápisu pro napadené připravili i uličku hanby. Napadený rozhodčí v rozhovoru potvrzuje, že podává trestní oznámení.
Ilustrační snímek.Foto: Shutterstock

Sobotní zápas 1. B třídy mezi Jižním městem Chodov a Klánovicemi by za normálních okolností byl zajímavý maximální tím, že hosté vyhráli stejně jako Slavia nad Českými Budějovicemi o den později 6:1. To by se ale na Twitteru nesměl objevit zápis z utkání.

Devatenáctiletý rozhodčí Matyáš Hanzlík v něm popisuje, co se strhlo poté, co ve druhém poločase vyloučil jednoho z domácích hráčů za hrubé nesportovní chování. Konkrétně mělo podle rozhodčího na jeho adresu padnout následující: „Ty jsi fakt čů*ák?". Delegát Pavel Sýkora pak zaznamenal další slova vyloučeného, která měl pronést směrem k rozhodčímu: „Taková ku*da nemůže pískat!“

Následoval další konflikt s jedním z domácích náhradníků, který atmosféru na zápase, kde bylo podle oficiální statistiky 55 diváků, dále vyhrotil. Po zápase rozhodčího i delegáta napadli fyzicky i verbálně nejen místní fanoušci, ale třeba i předseda domácího klubu a pořadatel. Rozhodčí dostal při odchodu ze stadionu kromě jiného pěstí do obličeje.

Související články

Devadesátky je potřeba dostat z českého fotbalu, říkají Haindlová a Tomíček

Advokáti Markéta Vochoska Haindlová a Zdeněk Tomíček se věnují sportovnímu právu. Jak si po právní stránce stojí fotbal v Česku? Daří se čistit prostředí od „starých“ struktur? Jak velký vliv mají hráčští agenti? Mají fotbalisti dostatečné zastání? A jak je to s jejich statusem OSVČ?

Podcast

Video: Bořil vysadil sedativa. Suchánek zve do Edenu na titul

Mužskému týmu Slavie se titul vzdálil, ženský tým ale v sobotu hraje v Edenu derby se Spartou, které ho může výrazně přiblížit ke třetímu titulu v řadě. A na Slavii mají zálusk i na návštěvnický rekord, ke kterému by mohlo pomoct i video Michala Suchánka v rozhovoru se svým autem.

Ženský fotbal

50 dnů do Eura. Vyrazte na turnaj i bez vstupenek!

Fotbalový svátek roku se neúprosně blíží. Co si vlastně od Eura slibuje celé Německo? Jaký program kromě samotných zápasů bude nachystaný? Na co se mají připravit čeští fanoušci v Lipsku a Hamburku? Máme pro vás odpovědi.

Cesta na Euro
Popup se zavře za 8s
Soutěž pro nové předplatitele!

Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! 

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.