Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Jiný rozměr ligového šlágru. Slavia s Plzní budou hrát pro lidi, kteří se nemohou hýbat

19. květen 2023
Sdílejte:
Stejně jako předchozí vzájemný zápas, bude mít i ten sobotní mezi Slavií a Viktorií charitativní podtext. Oba kluby se domluvily, že tentokrát společně podpoří Centrum Paraple a jejich akci Pohybem pro Paraple.
Spolupráce pokračuje. Už při březnovém střetnutí Slavie s Plzní si šéfové obou klubů Jaroslav Tvrdík a Adolf Šádek sesedli.Foto: Profimedia

Oba kluby přihlásí své hráče do akce Pohybem pro paraple. Cíl je jednoduchý – posbírat co nejvíc naběhaných kilometrů a přispět tak na dobrou věc, z níž bude Centrum Paraple zajišťovat služby lidem, kteří ochrnuli vinou nemoci či úrazu.

„Dál platí, že máme společnou vůli český fotbal reformovat a posunovat směrem dopředu. Posunout atmosféru na českých stadionech směrem, který bychom si všichni přáli. Prostě fotbal = rodinný sport a současně nejpopulárnější sport. V posledním vzájemném utkání s Plzní se to povedlo, proběhl v duchu fair play, navíc ve skvělé kulise. Vážím si, že v naší společné aktivitě pokračujeme, že v sobotu pomůžeme Centru Paraple,“ říká Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavie.

„Už minulý vzájemný zápas ukázal, že se i velcí rivalové dokáží spojit a pomoci dobré věci. Zároveň jsem byl rád, že se utkání odehrálo v duchu fair play a pravý boj se odehrával pouze na hřišti, nikoli mezi tábory fanoušků jako tomu bylo v minulosti. Věřím, že tomu tak bude i nyní v sobotu, a jsem rád, že jsme se opět dokázali domluvit na společné podpoře projektu, který si určitě zaslouží velkou pozornost,“ říká generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Sledovat tedy budeme, kolik toho oba týmy v sobotu na trávníku naběhají a přidat se k této aktivitě mohou i všichni ostatní fanoušci. Na výběr je kromě běhu i jízda na kole, chůze či kolečkové brusle a startovné do akce je 199 Kč. Kompletní informace naleznete na webu dobročinného projektu.

Stejně jako při předchozím duelu, který se nesl v duchu podpory nadace Donor a nejvyšší představitelé Slavie i Viktorie před ním navštívili společně Transplantační jednotku dětské hematologie a onkologie v pražském Motole, i tentokrát je cílem pomoci dobré věci a zároveň vyzvat fanoušky obou klubů, aby přispěli ke skvělé atmosféře na stadionu a vyvarovali se jakýchkoli excesů v hledišti i mimo něj.

„Vzájemný zápas má být oslavou fotbalu a jedním z vrcholů ligy, nikoli důvodem, proč se uchylovat k nadávkám a dalším excesům. Užijte si fotbal a přispějte k dobré atmosféře,“ vyzývají fanoušky Slavia i Viktorka.

Související články

Devadesátky je potřeba dostat z českého fotbalu, říkají Haindlová a Tomíček

Advokáti Markéta Vochoska Haindlová a Zdeněk Tomíček se věnují sportovnímu právu. Jak si po právní stránce stojí fotbal v Česku? Daří se čistit prostředí od „starých“ struktur? Jak velký vliv mají hráčští agenti? Mají fotbalisti dostatečné zastání? A jak je to s jejich statusem OSVČ?

Podcast

Video: Bořil vysadil sedativa. Suchánek zve do Edenu na titul

Mužskému týmu Slavie se titul vzdálil, ženský tým ale v sobotu hraje v Edenu derby se Spartou, které ho může výrazně přiblížit ke třetímu titulu v řadě. A na Slavii mají zálusk i na návštěvnický rekord, ke kterému by mohlo pomoct i video Michala Suchánka v rozhovoru se svým autem.

Ženský fotbal

50 dnů do Eura. Vyrazte na turnaj i bez vstupenek!

Fotbalový svátek roku se neúprosně blíží. Co si vlastně od Eura slibuje celé Německo? Jaký program kromě samotných zápasů bude nachystaný? Na co se mají připravit čeští fanoušci v Lipsku a Hamburku? Máme pro vás odpovědi.

Cesta na Euro
Popup se zavře za 8s