Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Bára Straková

Jako koncipientka v advokátní kanceláři Aegis Law se věnuje zejména sportovnímu právu, litigacím, M&A a obchodnímu právu. Vystudovala Právnickou fakultu na Univerzitě Karlově a následně program Master in International Sports Law na ISDE Law Business School v Madridu, který je v oboru sportovního práva hodnocen jako nejlepší v Evropě. Své studium zakončila půlroční stáží v advokátní kanceláři CRESTA v Bruselu, kde měla možnost podílet se na zastupování hráčů a klubů působících v nejlepších evropských ligách. Mimo výše uvedené působila v minulosti v České asociaci fotbalových hráčů, absolvovala stáž v Českém olympijském výboru, je členkou komunikačního výboru mezinárodní neziskové organizace Women in Sports Law a autorkou blogu o sportovním právu. Má zkušenosti se zastupováním klientů v rámci sportovní arbitráže před tuzemskými i mezinárodními rozhodčími tribunály, jako je FAČR, BAT, FIBA a CEV. Kromě češtiny hovoří plynně anglicky a španělsky.

Třicet tisíc dolarů na hlavu. Ženský fotbal vzhůru nohama

Není pochyb, že deváté mistrovství světa vyvolalo zatím nejvíc zájmu a přitáhlo k obrazovkám a na stadiony i ty fanoušky, které by na ženský fotbal ještě nedávno nikdo nenalákal.

Komentář

Konec zlaté éry fotbalových agentů? Nová pravidla omezí provize

Od října mění FIFA pravidla pro fungování fotbalových agentů. Dá se čekat, že letní přestupové období bude velké, když agenti budou chtít shrábnout ještě provize za aktuálních podmínek. Projděte si, co všechno se změní.

Peníze

Mateřská ve fotbale. Co musí kluby svým hráčkám zajistit?

Vzestup ženského profesionálního fotbalu s sebou přináší mnoho otázek, které v mužském fotbale nikdy nevyvstaly. Jde třeba o mateřskou dovolenou. Jaká pravidla platí, když fotbalistky se smlouvou otěhotní? Podle pravidel FIFA musí kluby zajistit 14 týdnů placeného volna, platí to i pro Česko.

Peníze
Popup se zavře za 8s