Football Club x Kudy běží zajíc: Velký speciál k EURU 2024! Předobjednávky zde

Pavel Jahoda

Pavel Jahoda, ředitel komunikace a PR Ligové fotbalové asociace. Tady najdete texty bývalé hlavní tváře podcastu Fotbal fokus na ČT Sport, které vyšly na Football Clubu.

Fotbalová horečka. Liga útočí na letitý rekord

Fortuna liga v aktuální sezoně sahá po rekordu samostatné české ligy, který se ještě nedávno zdál nedosažitelný. Překoná ročník 1996/97, který se doposud pyšní nejvyšší průměrnou návštěvností na jedno utkání?

Česká liga

Co dnes dělá Pavel Jahoda?

Pavel Jahoda je ředitelem komunikace a PR Ligové fotbalové asociace, která řídí první a druhou fotbalovou ligu v Česku.

Jaká byla předchozí kariéra Pavla Jahody?

V letech 2012 až 2023 působil jako redaktor a editor na webu České televize, konkrétně v jeho sportovní sekci. Nejviditelnější v tomto období byl Pavel Jahoda jako hlavní tvář podcastu Fotbal fokus na ČT Sport. Ještě dřív psal třeba pro web Premierleague.cz.

Pavel Jahoda vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Palackého v Olomouci

Jaký je oblíbený fotbalista Pavla Jahody?

Je to Pavel Nedvěd. „Když jsem šel do tréninku či zápasu, dával jsem do toho sto procent. A když do hospody, tak taky. Přibližně takto nějak zněla slova Pavla Nedvěda v jednom ze starších rozhovorů. Právě tyto věty dokonale vypovídají o tom, proč je Grande Paolo pro mě českým fotbalistou, jehož uznávám v rámci jeho hráčské kariéry nejvíc,“ psal Pavel Jahoda v roce 2021 pro Deník.

Hrál Pavel Jahoda fotbal?

Ano, převážně za SK Líšeň. V dorostu s tímto brněnským klubem vykopal druhou ligu a následně nakoukl do dospělého áčka, které tehdy hrálo třetí ligu. „Po konci dorostu jsem strávil podzim v kádru třetiligového týmu, jenže tehdejší trenér nám mladým nedal nikdy pořádně šanci, a tak jsem fotbalovou radost rozdával hlavně za B tým. S vysokou školou a prací moje kariéra velkého fotbalu uvadala a já už ho mydlil jen pro radost,“ uvedl Pavel Jahoda v rozhovoru po přestupu do FC Boby Brno Hrdlořezy.

Popup se zavře za 8s