Football Club x Kudy běží zajíc: Velký speciál k EURU 2024! Předobjednávky zde

Jiří Hovorka

Autor a editor webu Football Clubu. Novinařině se věnuje od roku 2009, dřív se zaměřoval hlavně na osobní finance a stále také píše pro Peníze.cz nebo Finmag.cz. Šest let působil v redakci Aktuálně.cz. Fotbal už si dřív zkoušel s vlastním webem FotbalJinak.cz. E-mail: [email protected]

Video: Okradený Bayern? Ptáme se: byl by to gól, kdyby rozhodčí nepískl?

Bayern se v úplném závěru zápasu v Madridu trefil do sítě, ale o případném vyrovnání nemohla být řeč, protože se rozhodčí upískli. Skončil by ale míč v bráně, kdyby se tak nestalo?

Liga mistrů
Aktualizováno

Věřím, že si v Premier League zachytá, říká Hladkého agent

Martin Štěpanovský je s Václavem Hladkým už od začátku jeho britské cesty. V rozhovoru s FC fotbalový agent vysvětluje, proč šli za snem o Premier League, která je teď po postupu s Ipswichem blízko, přes Skotsko a čtvrtou anglickou ligu. Mluví i o zájmu skotských gigantů, jednání o nové smlouvě či zklamání z poslední reprezentační nominace.

Rozhovor

Kozel končí, Kania vysvětluje: Chtěl jsem to udělat na Svědíka, ale trenér nechtěl

Luboš Kozel oznámil konec na lavičce Slovanu Liberec a jeho majitel Ondřej Kania teď potvrdil, že o tom bylo jasno hned na začátku dubna. Vysvětlil, proč to nepřiznali dřív.

Liberec

Takhle odstřelili i Bayern. Schick a spol. umí zlaté góly

Nikdy je neodepisujte. Tenhle mistrovský tým se naučil zachraňovat zápasy v posledních okamžicích už na začátku sezony. Navíc šlo tenkrát o klíčový okamžik. A pokračuje v tom dál, i když zápis do historie má už teď jistý. Může ho pozlatit.

Přímák

My máme nadstavbu na pět. A jak to hrajete vy?

Vzali jsme top dvacet zemí podle koeficientu a prošli, kde se hraje nadstavba. Včetně Česka jde o devět zemí. Ukážeme vám, jak ji tam řeší. Dozvíte se i to, kde ligu rozšiřovali, nebo naopak zúžili. A jedno zjištění na úvod: většina zemí na podobné fotbalové úrovni jako Česko má ligu s menším počtem klubů.

Nadstavba

Koubek změnil vlastní plzeňský osud a má novou smlouvu

Měl být provizorním koučem na jednu sezonu. Tu ale v Plzni proměnil v jeden velký úspěch a bude pokračovat i dál. Miroslav Koubek prodloužil s Viktorií Plzeň smlouvu o další rok, tedy do konce příští sezony.

Viktoria Plzeň

Football Club má nominaci na novinářskou cenu. Za reportáž z mexické hranice

Reportáž Jana Kaliby o těžkém životě mladých fotbalistů z americko-mexické hranice je nominována na novinářskou cenu.

Zprávy

Počítáme koeficient: Kdo dostal Česko do Ligy mistrů?

O tom, že si český mistr přespříští sezonu zahraje Champions League, nerozhodla jediná remíza. Je za tím pětiletý sběr bodů v Evropě. Vypočítali jsme, jak k tomu přispěly jednotlivé české kluby, které se v pohárech představily.

Přímák

Brněnská otočka. Zbrojovku má Zábranský, Svoreň i Bartoněk už promluvili

Pavel Svoreň to nebude. Novým většinovým vlastníkem Zbrojovky Brno se překvapivě stane bývalý hokejista a majitel Komety Libor Zábranský.

Brno
Aktualizováno

Posily pro Kaniu? Ze Sparty Pešek a záloha z Dynama

Na posily v Liberci pod novým majitelem mají před příští sezonou 50 až 80 milionů korun. Jak s nimi naložit, radí analytici a spolupracovníci Football Clubu Tomáš Daníček a Vojtěch Mrklas.

Liberec
Popup se zavře za 8s