Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Video: Nejdřív zidanovka, pak nůžky. Na krásný gól Sparty zadělal nováček

13. leden 2023
Sdílejte:
Awer Mabil po třech minutách v dresu Sparty založil na výstavní gól. Koukněte se na něj.
Awer Mabil v přípravě proti Stuttgartu.Foto: AC Sparta Praha

Byl to dobrý způsob, jak se uvést v novém angažmá.

Australský reprezentant Awer Mabil ve vápně na Zidana obešel protihráče a nacentroval. Připravený Lukáš Haraslín krásnou akci ještě vyšperkoval, když vystřihl druhý gól.

Sparta i díky tomu porazila v přípravném zápase na herním kempu ve španělské Marbelle Stuttgart 2:0, když první gól si dali hráči 16. týmu Bundesligy sami.

Sparta nehrála nejlíp. „Chtěli jsme se zaměřit na některé věci, které tam dnes nebyly, hlavně v obranné fázi. Na tom musíme zapracovat. Výhra je super, ale berme to s rezervou,“ zhodnotil zápas asistent Luboš Loučka.

Výhra nad bundesligovým sokem, pro který to navíc byla generálka před restartem německé ligy o příštím víkendu, se ale počítá. A navíc je z ní krásný highlight.

„Na tréninku to zkouším často, mám takové zakončení rád,“ uvedl autor nůžek Haraslín.

Kromě Mabila na poločas naskočili i další novicové Dimitrije Kamenovič s Kaanem Kairinenem. Qazim Lacim se k týmu připojil později a zápas sledoval v civilu.


Související články

Proslulý chraplák zachraňuje Everton. Věří, že se už odrazili ze dna

Sean Dyche je známý jako anglický manažer staré školy, k čemuž nepochybně přispívá jeho proslulý chraplák. Mimo hřiště je však lodivod Evertonu milý chlapík, který si rád zavtipkuje i v tíživých situacích, což potvrdil i v následujícím rozhovoru.

Rozhovor

Talent Slončík. Statistiky nevidí, jak moc dobrý je

Tom Slončík je jedním z nejzajímavějších mladých hráčů v lize. V 19 letech už nastoupil do 40 ligových zápasů, nakukuje do reprezentační U21 a spekuluje se o zájmu hned několika klubů. Zlínský talent vám detailně představíme s využitím dat, popíšeme jeho potenciál a zamyslíme se, kam by mohl v létě odejít a jak by tam s ním pracovali.

Česká liga

Video: Fantastické nůžky do Ligy mistrů. Boloňská kometa dobývá Itálii

Kandidátů na pozice zajišťující Ligu mistrů bylo před startem této sezony Serie A spousta. Málokdo by ale mezi ně zařadil Boloňu. Tým ze severu Itálie si jde ale nekompromisně za svým. Proti AS Řím nasměrovaly Boloňu k výhře parádní nůžky Oussamy El Azzouziho.

Serie A
Popup se zavře za 8s
zavřít reklamu