Fotbalové pohádky Zdeňka Folprechta nově i v audioverzi! 🎧 K poslechu zde

Usor odchází ze Slavie do Rakouska. Křídel máme dost, říká Trpišovský

18. leden 2023
Sdílejte:
Nigerijský křídelník Moses Usor odchází ze Slavie na roční hostování s opcí do rakouského Lince.
Moses Usor slaví gól v Jablonci.Foto: SK Slavia Praha

Moses Usor, který na podzim za Slavii odehrál celkem 27 zápasů, ve kterých zapsal šest gólů a dvě asistence, odchází do třetího týmu rakouské Bundesligy, do klubu LASK Linec. Ten slávisté v loňské sezoně vyřadili v osmifinále Evropské konferenční ligy.

„Moses je určitě zajímavý hráč, který se bude ještě vyvíjet. Sezonu dobře začal, ale konec podzimu už mu tolik nevyšel. Příčin byla spousta. V létě neměl volno, přeskočil z béčka do áčka, srovnával se s tím,“ říká jindřich Trpišovský, trenér slávistického áčka.

„Ve fotbale je všechno proměnlivé, nám se momentálně hrozně líbí Matěj Jurásek, který naznačil potenciál. Pokud se Matějovi vše sejde a bude zdravý, může mít dobré jaro. Typologicky jsou si s Mosesem a třeba i Ewertonem podobní, jeden druhému pak bere minutáž. Křídel máme nyní dost. Navíc musíme myslet i na pravidlo, že v české lize může nastoupit do utkání omezený počet cizinců mimo Evropskou unii,“ dodal Trpišovský.

Dvacetiletý Nigerijec přišel do Slavie v zimě 2022 a celou jarní část odehrál v B týmu, kterému šesti góly a třemi asistencemi v devíti zápasech pomohl k postupu do druhé ligy. V posledním zápase sezony 2021/2 debutoval za A tým, když nastoupil v závěru 303. pražského derby.

Po skončení minulé sezony se mladý křídelník okamžitě připojil k A týmu a po soustředění v Aigenu se stal stabilním členem sestavy sešívaných. V předkolech Evropské konferenční ligy důležitými góly proti Panathinaikosu a Rakówu pomohl k postupu do skupinové fáze. v české lize se na podzim trefil čtyřikrát.

Slavia v lednu prodala Yiru Sora do belgického Gentu. Podle deníku Sportu za něj dostala víc než 170 milionů korun, menší část těchto peněz putuje do Baníku, odkud Sor do Slavie přišel. Z týmu odešel i Christ Tiéhi, jemuž skončilo hostování a Slavia neuplatnila dvacetimilionovou opci. Vrátil se do Liberce a obratem šel na hostování do Wiganu, který hraje druhou anglickou ligu. Po konci aktuální sezony opustí Slavii také Peter Olayinka, jenž už podepsal smlouvu s Crvenou Zvezdou Bělehrad.

Naopak už v prosinci Slavia přivedla z Bohemians 29letého záložníka Petra Hronka, v lednu pak dvacetiletého krajního obránce Davida Pecha z Mladé Boleslavi nebo dvaadvacetiletého nigerijského stopera Igoha Ogbua, který přišel z norského Lilleströmu.

Česká liga po zimní pauze znovu odstartuje poslední lednový víkend, Slavia začíná doma v neděli 29. ledna od 15 hodin s Jabloncem.


Související články

Prohráli, a přesto si došli pro trofej. Tahle chyba rozhodčího vešla do dějin

Troufneme si tvrdit, že tenhle přes padesát let starý příběh je v době totálního profesionalismu neopakovatelný. Je o jediném vítězi evropského poháru, který na cestě za trofejí prohrál penaltový rozstřel.

Přímák

Pořád nechávejte výhodu! Slavný izraelský rozhodčí i o tom, jak si získat autoritu

Abraham Klein pískal první zápas mezi německým a izraelským klubem po 2. světové válce, i když část jeho rodiny vyvraždili nacisti. Dnes slaví 90. narozeniny. Tenhle velký rozhovor je zároveň exkurzí do zlatých časů mistrovství světa 70. a 80. let i skvělý rádce pro české rozhodčí, kterým do rozhodování hráči stále zhusta nepěkně mluví.

Rozhovor

Video: Pocem, kam jdeš! Španělský zázrak Lamine Yamal školil Brazilce

Je mu šestnáct let, válí za Barcelonu a na chleba si při reprezentačních zápasech maže hráče Brazílie. Seznamte se s kousky Lamine Yamala, největšího fotbalového talentu současnosti.

Zábava
Popup se zavře za 8s
zavřít reklamu