Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Slavia na lovu. Čeká nás dobrý týden, slibuje Tvrdík

02. leden 2023
Sdílejte:
Slávistický šéf Jaroslav Tvrdík k novoročnímu přání připsal slib dobrého týdne. Fanoušci mají jasno: chtějí návrat Nicolae Stanciua.
Nicolae Stanciu v dresu. Oznámí SKS na začátku roku 2023 jeho návrat z Číny?Foto: Mikolaj Barbanell / Shutterstock

Mezi přáními všeho nejlepšího do nového roku zaujala na sociální síti Twitter i jedna z reakcí Jaroslava Tvrdíka, předsedy představenstva pražské Slavie.

Šéf sešívaných v reakci na jednoho z fanoušků, který rok 2023 přivítal tradičním pokřikem Ať žije Slavia, reagoval pro slávistickou obec povzbudivě.

„Ať žije. Nějak tuším, že bude mít dobrý příští týden,“ napsal o víkendu.

Proč by Slavia mohla mít dobrý právě první lednový týden? Soutěž žádnou ještě nehraje, ale začalo přestupové období, takže se dá čekat nějaký významný příchod.

A slávisté reagující na Tvrdíkova slova na Twitteru mají jasno: chtějí návrat Nicolae Stanciua.

Nedávno jsme psali, že rumunský reprezentant, který se Slavií kromě jiného získal dva české tituly, zájem má a trenér Jindřich Trpišovský o absenci Stanciových přihrávek v listopadu mluvil jako o jednom z důvodů neúspěšného působení v Evropské konferenční lize. Vše je zřejmě jen otázkou peněz.

Stanciu na začátku roku 2022 odešel do čínského klubu Wu-chan Three Towns, se kterým se teď o víkendu stal čínským mistrem. Smlouvu má 29letý Stanciu v tomto klubu do konce roku 2024 a když ze Slavie odcházel, zaplatil za něj Wu-chan zhruba 4 miliony eur.

Slavia už v prosinci přivedla z Bohemians Petra Hronka. Naopak do belgického Genku odešel Yira Sor. Podle informací deníku Sport za něj Slavia má dostat zhruba 6,5 milionu eur (cca 160 milionů korun).


Související články

Český sport jde s dobou a digitalizuje. Platformu EOS používá už 500 klubů

Přibývá sportovních klubů, které se při správě veškeré agendy spoléhají na moderní technologie a digitalizaci. Výjimkou není ani amatérský fotbal. Funkcionářům i členům oddílu totiž zbyde víc času na sport samotný.

Tiskové zprávy

Žádný návrat do Bayernu. Nagelsmann prodloužil u německého nároďáku

Julian Nagelsmann se po Euru do Bayernu nevrátí, jak se o tom v poslední době hojně spekulovalo. Místo toho šestatřicetiletý trenér prodloužil smlouvu jako kouč národního týmu. A to až do roku 2026, do příštího MS.

Cesta na Euro

Zlomí Kane prokletí? A má k triumfu v Lize mistrů blíž Mbappé, nebo Bellingham?

Liga mistrů během čtvrtfinálových bojů znovu ukázala své kouzlo. Je Bayern v menší krizi, než píší média? Bylo vystoupení Realu ostudou, nebo účel světil prostředky? A kdo má nejlíp nakročeno k celkovému triumfu? Vše o vrcholné fázi prestižní soutěže rozebírá nový díl FC podcastu.

Podcast
Popup se zavře za 8s
zavřít reklamu