Fotbalové pohádky Zdeňka Folprechta nově i v audioverzi! 🎧 K poslechu zde

Serie A na vlastní kůži. V Římě jděte na AS, řekneme vám proč

13. září 2022
Sdílejte:
Kdo jede do Říma, musí na Olympijský stadion na fotbal. Spolupracovník Football Clubu tam stihl během pěti dnů domácí zápasy Lazia i AS. I kvůli snazšímu pořízení vstupenek doporučuje návštěvu Mourinha a spol. A když se po zápase nedostanete do přecpaného autobusu, můžete se dočkat odměny…
Nový římský fotbalový bůh. Tedy jen v té rudé části města.Foto: bestino/Shutterstock

Když se mi naskytla příležitost k návštěvě Říma, moc dlouho jsem neváhal a koupil letenky. Samozřejmě jsem to udělal až poté, co jsem se podíval na rozpis zápasů místního AS, abych stihl kromě památek i fotbal. Těšil jsem se na zápas s Cremonese.

Brzy jsem ale litoval, že jsem se tak pečlivě nepodíval i do svého diáře. Původně vybraný termín totiž vycházel na dlouho dopředu naplánovanou kamarádovu svatbu. Letenky i ubytování jsem tedy přeobjednal na další týden a díky tomu jsem šel v pátek na Lazio s Interem Milán a v úterý na AS Řím s Monzou. Všechno zlé je pro něco dobré.

S předstihem jsem se vrhl i na nákup vstupenek a AS mě mile překvapilo. Na klubovém webu se daly pořídit už zhruba šest týdnů před utkáním. Stačilo se zaregistrovat, vyplnit pár informací a lístek mi přistál v e-mailu. U Lazia to to tak jednoduché nebylo. Portál na nákup lístků vypadal zastarale a nepřehledně, lístky na mnou vybraný zápas ještě ani nebyly k prodeji. Stránku jsem pak v dalších dnech průběžně sledoval a čekal, kdy budou dostupné. K tomu došlo až týden před zápasem, ale lístků bylo kupodivu ještě docela dost, takže jsem mohl vybírat z více sektorů.

Související články

Ulich: Zájem o Hradec dál máme. A teď jsme silnější

V roce 1995 byl u slavné hradecké výhry v Poháru ČMFS a následné jízdy Pohárem vítězů pohárů jako hráč. O dvaadvacet let později se podnikatel Ivo Ulich neúspěšně ucházel o majetkový vstup do klubu, který se město dlouhodobě snaží prodat. A zájem má stále. „Já zbraně neskládám,“ prohlašuje odhodlaně.

Rozhovor

Glosář Luďka Mádla: Repre jako „S“? Věřme, že příště

Ivan Hašek odstartoval dvěma výhrami se spoustou nedostatků. Tým nutně potřebuje návrat Vladimíra Coufala. A pomohlo by, kdyby sám sebe našel Ladislav Krejčí.

Glosář

Euro 2024 přehledně: Kde a kdy hraje Česko? A dají se ještě pořídit vstupenky?

Česko už zná všechny soupeře ve skupině F na Euru 2024, které se hraje v Německu. Všechno, co o evropském šampionátu potřebujete vědět, najdete v následujícím průvodci.

Cesta na Euro
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Získejte přístup ke všem článkům. Nyní za akční cenu 99 Kč měsíčně napořád.

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.