Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Plzeň má třetí zimní posilu. Přichází mladý útočník z Karviné

09. leden 2023
Sdílejte:
V dresu Karviné zasáhl Rafiu Durosinmi na podzim do patnácti zápasů, v nichž vstřelil tři branky a zapsal pět asistencí. Do Plzně přichází hostovat s opcí.
Rafiu DurosinmiFoto: FC Viktoria Plzeň

Třetí zimní posilou lídra ligové tabulky z Plzně je Rafiu Durosinmi. Dvacetiletý nigerijský útočník přichází na půlroční hostování s opcí z druholigové Karviné.

„Jde o talentovaného hráče, který má výborné rychlostní, výškové i věkové parametry pro to, aby udělal další posun v kariéře a já věřím, že tento krok může udělat právě u nás,“ říká sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

„Slibujeme si od něj, že zvýší konkurenci v našem týmu a bude se rvát o svou šanci,“ dodává.

V pondělí odpoledne se už Durosinmi naplno zapojí do tréninku a ve středu s týmem odletí na herní soustředění do španělského Benidormu.

„Jsem šťastný, že jsem dostal takovou šanci. Sledoval jsem zápasy Viktorie v Lize mistrů, je to opravdu velký tým a já musím udělat maximum pro to, abych se dokázal prosadit,“ říká plzeňská posila.

V dresu Karviné zasáhl Durosinmi na podzim do patnácti zápasů, v nichž vstřelil tři branky a zapsal pět asistencí. Čtyři trefy zaznamenal i v letošním ročníku českého poháru.

Odchovanec fotbalové akademie v Lagosu, největším nigerijském městě, přišel do České republiky před dvěma lety a prošel dorosteneckou akademií Karviné, kde se následně prosadil do prvního týmu.

Plzeň už v zimě přivedla reprezentačního útočníka Matěje Vydru a záložníka Romana Květa z Bohemians, tam naopak z Plzně zamířil Aleš Čermák. Z hostování se zpět do Třince vrátil René Dědič.


Související články

Žádný návrat do Bayernu. Nagelsmann prodloužil u německého nároďáku

Julian Nagelsmann se po Euru do Bayernu nevrátí, jak se o tom v poslední době hojně spekulovalo. Místo toho šestatřicetiletý trenér prodloužil smlouvu jako kouč národního týmu. A to až do roku 2026, do příštího MS.

Cesta na Euro

Zlomí Kane prokletí? A má k triumfu v Lize mistrů blíž Mbappé, nebo Bellingham?

Liga mistrů během čtvrtfinálových bojů znovu ukázala své kouzlo. Je Bayern v menší krizi, než píší média? Bylo vystoupení Realu ostudou, nebo účel světil prostředky? A kdo má nejlíp nakročeno k celkovému triumfu? Vše o vrcholné fázi prestižní soutěže rozebírá nový díl FC podcastu.

Podcast

Jak porazit obra? Severský fotbalový zázrak ukázal recept

Hned první ostrý zápas Faerských ostrovů ze začátku 90. let vstoupil do dějin tohoto malého souostroví. A jde o velmi inspirativní příběh.

Cesta na Euro
Popup se zavře za 8s
zavřít reklamu