Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Hradec hraje o budoucnost. Nový stadion a majitel ho mohou vystřelit do pohárů

07. říjen 2022
Sdílejte:
Hradec se v nováčkovské sezoně dostal do skupiny o titul a dobře začal i nyní. Jak se to městem vlastněnému klubu v mladoboleslavském vyhnanství podařilo? Udrží vysokou výkonnost a rozkvete na novém stadionu?
Foto: FC Hradec Králové

Hradecký fotbalový klub hraje možná klíčovou sezonu pro svou budoucnost. Potřebuje minimálně udržet prvoligovou příslušnost, aby měl výhodnou startovací pozici do jednání o novém majiteli. Pokud se to podaří, a našlápnuto k tomu je i po odchodu Adama Vlkanovy,  Jana Mejdra a Jana Krále dobře, měla by být z Hradce na začátku příští sezony nablýskaná nevěsta. Z boleslavského azylu se totiž vrátí pod lízátka, do nové arény.

„S novým stadionem budeme mít ty nejvyšší ambice, které lze v našich podmínkách docílit, včetně těch pohárových. Bude záležet, zda se podaří získat silného strategického partnera pro další podporu klubu,“ říká pro Football Club Richard Jukl, generální manažer klubu. FC Hradec Králové je dnes stoprocentně vlastněný městem, jehož zástupci opakovaně vyhlásili, že mají zájem ho minimálně zčásti prodat. Když přijde solidní zájemce.

Naposledy teď ve středu dosluhující primátor Alexandr Hrabálek oznámil, že znalecký posudek z konce minulého roku hradecký klub ocenil na 25,2 milionu korun. Někde tady by tedy měly začínat nabídky na případné převzetí. O případném tendru na prodej klubu rozhodne nové vedení města, zatím není jisté ani to, zda bude město nabízet celých 100 % nebo třeba jen poloviční podíl, jako to dříve udělalo u hokejového klubu.

Související články

Žádný návrat do Bayernu. Nagelsmann prodloužil u německého nároďáku

Julian Nagelsmann se po Euru do Bayernu nevrátí, jak se o tom v poslední době hojně spekulovalo. Místo toho šestatřicetiletý trenér prodloužil smlouvu jako kouč národního týmu. A to až do roku 2026, do příštího MS.

Cesta na Euro

Zlomí Kane prokletí? A má k triumfu v Lize mistrů blíž Mbappé, nebo Bellingham?

Liga mistrů během čtvrtfinálových bojů znovu ukázala své kouzlo. Je Bayern v menší krizi, než píší média? Bylo vystoupení Realu ostudou, nebo účel světil prostředky? A kdo má nejlíp nakročeno k celkovému triumfu? Vše o vrcholné fázi prestižní soutěže rozebírá nový díl FC podcastu.

Podcast

Dostal druhou žlutou, ale zůstal na hřišti a vyhrál. Martínezovi pomohlo neznámé pravidlo

Aston Villa postoupila přes Lille do semifinále Konferenční ligy. Anglický tým uspěl v penaltovém rozstřelu, který vychytal argentinský fantom Emiliano Martínez. A to i přesto, že v zápase dostal dvě žluté karty.

Pravidla
Popup se zavře za 8s
Soutěž pro nové předplatitele!

Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! 

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.