Fotbalové pohádky Zdeňka Folprechta nově i v audioverzi! 🎧 K poslechu zde

Drzá nabídka na Haalanda. Chceme ho na hostování, píše City soused ze sedmé ligy

15. listopad 2022
Sdílejte:
Ashton United láká Erlinga Haalanda na soutěžní fotbal během příštích šesti týdnů, kdy bude mistrovství světa. Dává to větší smysl, než kdyby hrál šest týdnů golf, píše klub.
Mám to vzít?Foto: Christian Bertrand / Shutterstock

Takhle se říká o pozornost.

Ashton United z Northern Premier League Premier Division, sedmé úrovně anglického fotbalu, poslal oficiální nabídku na hostování Erlinga Haalanda ze sousedního Manchesteru City.

Například britský The Guardian píše o „drzé“ nabídce. Jde o to, že Norsko se nekvalifikovalo na mistrovství světa v Kataru a klubový špičkový fotbal se po dobu turnaje zastaví.

V Ashtonu věří, že mohou útočníkovi nabídnout perfektní řešení, které mu pomůže udržet si zápasovou kondici.

„Prostě to dává smysl,“ uvedl manažer Robins Michael Clegg pro klubový web. „City nehrají a my chceme pomoci tím, že udržíme Erlinga fit. Dává to větší smysl, než kdyby hrál šest týdnů golf.“

„Myslíme si, že se nám bude skvěle hodit a opravdu dobře zapadne do dynamiky našeho týmu,“ dodal Clegg.

Ashton, který sídlí deset kilometrů od Etihad Stadium, je ve své divizi jedenáctý a v sobotu v Gainsborough prohrál 2:0 před 622 diváky.

Haaland po letním přestupu z Dortmundu do City za 51 milionů liber vstřelil 23 gólů v 18 zápasech v Premier League, dalších pět přidal ve čtyřech zápasech Ligy mistrů.

Pep Guardiola minulý týden řekl, že Haaland dostane nějaké volno, než se začátkem prosince vrátí k tréninku. Zástupci City zatím na nabídku svého souseda nereagovali.

Související články

Prohráli, a přesto si došli pro trofej. Tahle chyba rozhodčího vešla do dějin

Troufneme si tvrdit, že tenhle přes padesát let starý příběh je v době totálního profesionalismu neopakovatelný. Je o jediném vítězi evropského poháru, který na cestě za trofejí prohrál penaltový rozstřel.

Přímák

Pořád nechávejte výhodu! Slavný izraelský rozhodčí i o tom, jak si získat autoritu

Abraham Klein pískal první zápas mezi německým a izraelským klubem po 2. světové válce, i když část jeho rodiny vyvraždili nacisti. Dnes slaví 90. narozeniny. Tenhle velký rozhovor je zároveň exkurzí do zlatých časů mistrovství světa 70. a 80. let i skvělý rádce pro české rozhodčí, kterým do rozhodování hráči stále zhusta nepěkně mluví.

Rozhovor

Video: Pocem, kam jdeš! Španělský zázrak Lamine Yamal školil Brazilce

Je mu šestnáct let, válí za Barcelonu a na chleba si při reprezentačních zápasech maže hráče Brazílie. Seznamte se s kousky Lamine Yamala, největšího fotbalového talentu současnosti.

Zábava
Popup se zavře za 8s
zavřít reklamu